Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Anna Holubová
Vloženo 22. 6. 2020
Líbí se mi
60 min.
Příprava
120 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
bílky
4 ks
cukr krupice
240 g
kukuřičný škrob
2 lžíce
vinný ocet
1 lžička
šlehačka na šlehání
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
ovoce dle libosti
ztužovač do šlehačky
1 ks

Pavlova

avatar
Anna Holubová
Vloženo 22. 6. 2020
Líbí se mi
Pavlova
60 min.
Příprava
120 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
bílky
4 ks
cukr krupice
240 g
kukuřičný škrob
2 lžíce
vinný ocet
1 lžička
šlehačka na šlehání
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
ovoce dle libosti
ztužovač do šlehačky
1 ks

Pavlova

Nejprve si předehřejte troubu cca na 110°C ne více, poté si z bílků na střední otáčky vyšlehejte tuhý sníh, do kterého po lžíčkách přidávejte cukr krupici (před přidáním cukru je opravdu potřeba mít vyšlehaný sníh). Jakmile je všechen cukr zapracovaný ve sněhu, je třeba ještě tak 10min šlehat na vyšší otáčky (ve sněhu nesmí být cítit krystalky cukru). Dobře vyšlehaný sníh poznáte tak, že když zkoušíte jeho tuhost, tak povytažením metliček zůstanou špičky sněhu rovné a nebortí se. V této fázi přidejte ocet a kukuřičný škrob a jemně zašlehejte na nejnižší otáčky. Plech vyložte pečícím papírem, na který si předkreslete kruh v průměru cca 26 cm a sníh "narovnejte" do tohoto kruhu, tak aby byly okraje vyvýšené cca o 2cm oproto zbytku (tak, aby se po upečení dala pusinka naplnit šlehačkou). Pokud chce někdo malé Pavlovy, naplňte si zdobící sáček a na předem namalovaná cca 5-10cm velká kolečka stříkejte sníh, poté lžičkou udělejte uprstřed důlek (pro naplnění šlehačkou), nebo nechejte pusinky rovné a šlehačkou budete zdobit jedno kolečko a druhým šlehačku přikryjete. Jakmile máte udělané pusinku/pusinky dle své fantazie vložíte je do trouby a necháte vysoušet. Troubu v průběhu pečení neotevírejte a po uplynutí pečení nechte pusinku/pusinky v troubě vychladnout (idelální je připravit si ji večer a nechat přes noc v troubě). U malých pusinek je třeba dobu pečení tak o 40 - 50min zkrátit, dle její velikosti.

Druhý den pusinku sloupněte z pečícího papíru a dejte si ji na tác, ze kterého budete tuto dobrotu servírovat. V misce si rozmačkejte pár malin, ostružin, jahod nebo borůvek dle fantazie a vaší chuti (jde o obarvení a ochucení šlehačky, proto není potřeba velké množsví ovoce) a v další míse si vyšlehejte šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Jakmile je šlehačka hotová smíchejte ji s rozmačkaným ovocem a naplňte Pavlovu. Na šlehačku naskládejte ovoce, co se jen vejde. 

Dobrou chuť.

 

60 min.
Příprava
120 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
bílky
4 ks
cukr krupice
240 g
kukuřičný škrob
2 lžíce
vinný ocet
1 lžička
šlehačka na šlehání
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
ovoce dle libosti
ztužovač do šlehačky
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 4. 7. 2020

tohle chci zkusit

Odpovědět
matynelly
matynelly 4. 7. 2020

Povedl se!

Odpovědět
avatar
Anna Holubová 6. 7. 2020

Tak to je krásná zpráva

Jasper
Jasper 2. 7. 2020

Pavlova je klasika Ale přiznám se že si netroufám péct ve své plynové toubě.

Odpovědět
konatovka
konatovka 28. 6. 2020

Do svého stravování ho nemohu vyzkoušet, ale je to určitě velká dobrůtka.

Odpovědět
lemur
lemur 24. 6. 2020

Dobrota.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 527
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.