Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Dupynka
Dupynka
Vloženo 10. 4. 2018
Líbí se mi
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Hladká mouka
2x hrnek
Moučkový cukr
2x lžíce
Sůl
Voda
1-2x hrnek
Olej
2x lžíce
Vejce
1x ks

Palačinky z vody. Rychlé, jednoduché, opravdu levné a bez laktózy

Dupynka
Dupynka
Vloženo 10. 4. 2018
Líbí se mi
Palačinky z vody. Rychlé, jednoduché, opravdu levné a bez laktózy
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Hladká mouka
2x hrnek
Moučkový cukr
2x lžíce
Sůl
Voda
1-2x hrnek
Olej
2x lžíce
Vejce
1x ks

Palačinky z vody. Rychlé, jednoduché, opravdu levné a bez laktózy

Jsou jednoduché a vhodné pro osoby, které nemohou mléko. Zkuste nadýchané palačinky z vody.

Již léta používám tento recept na palačinky bez mléka či smetany. Pouze z vody, mléko vypijeme raději až k hotovým palačinkám. Usmažené z vody se nepřichytávají a jsou neuvěřitelně lehké. Ingrediece zamícháme v míse do hladkého těsta. Rozpálíme pánev se lžičkou oleje a šufánkem na ni náléváme těsto, roztáhneme přes celou plochu pánve. Můžeme dělat i menší lívanečky a to pak naléváme těsto polévkovou lžíci, vejdou se tak 4 na jednu pánev. Po usmažení z jedné strany, obracečkou obrátíme a doděláme. A tak dále až do vyprázdnění těsta v míse. Můžeme je jíst samotné, s marmeládou, zakysanou smetanou nebo jak jen chceme.

Dobrou chuť.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Hladká mouka
2x hrnek
Moučkový cukr
2x lžíce
Sůl
Voda
1-2x hrnek
Olej
2x lžíce
Vejce
1x ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Dupynka
Dupynka 9. 1. 2020

Luu2
Luu2 22. 11. 2019

Výborný recept

Odpovědět
Jasper
Jasper 11. 9. 2019

Super.

Odpovědět
Dupynka
Dupynka 6. 6. 2019

Odpovědět
Duch
Duch 6. 1. 2019

Palačinky já moc ráda

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 630
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.