Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

MartinkaM
MartinkaM
Vloženo 24. 5. 2017
Líbí se mi
120 min.
Příprava
40 min.
Vaření
18 porcí
Ingredience
Vajcia
6 ks
Práškový cukor
140 g
Polohrubá múka
150 g
Maslo
30 g
Zlatý klas
2 ks
Mlieko
500 ml
Vanilkový cukor
1 ks
Maslo 82%
250 g
Práškový cukor
120 g
Mascarpone
2 ks
Horká čokoláda
200 g
Smotana na šľahanie 33%
120 ml
Džem, ovocie
podľa potreby ks

Ovocná torta

MartinkaM
MartinkaM
Vloženo 24. 5. 2017
Líbí se mi
Ovocná torta
120 min.
Příprava
40 min.
Vaření
18 porcí
Ingredience
Vajcia
6 ks
Práškový cukor
140 g
Polohrubá múka
150 g
Maslo
30 g
Zlatý klas
2 ks
Mlieko
500 ml
Vanilkový cukor
1 ks
Maslo 82%
250 g
Práškový cukor
120 g
Mascarpone
2 ks
Horká čokoláda
200 g
Smotana na šľahanie 33%
120 ml
Džem, ovocie
podľa potreby ks

Ovocná torta

Korpus: do misy si dáme práškový cukor a žĺtka, tie spolu vyšľaháme do peny, následne pridáme múku a bielka, ktoré sme vyšľahali na sneh. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, dáme do rúry a pečieme pri teplote cca 170 stupňov, približne 40 minút. Počas pečenia môžeme koláč na niekoľkých miestach prepichnúť drevenou špajľou, takto sa v strede nevyduje a ostane povrch pekne rovný. Po upečení necháme vychladnúť.

Krém: uvaríme si hustý krém z 2 balení zlatého klasu, 1 balíčka vanilkového cukru a 1/2 litra mlieka, potom ho necháme vychladnúť. Aby sa nám nevytvorila na povrchu koža, môžeme krém dať do misky a zakryť potravinárskou fóliou, až na krém. Do misy si dáme cukor, ktorý vyšľaháme s maslom. Následne zašľaháme mascarpone a nakoniec zlatý klas. Aby sa nám krém nezrazil, je dôležité, aby všetky suroviny mali rovnakú teplotu. Ak by sa predsa len zrazil, dá sa to opraviť a to buď zohriatím v mikrovlnke a následným šľahaním, alebo do krému pridáme trochu rozpusteného masla, ktorý krém krásne spojí. Krém necháme na chvíľu stuhnúť.

Ganache: horkú čokoládu roztopíme a zmiešame so smotanou

Korpus po vychladnutí rozkrojíme na 3 časti. Potrieme džemom, nanesieme krém, poukladáme ovocie podľa chuti. To isté zopakujeme aj na druhom poschodí. Následne celú tortu potrieme zvyšným krémom a uhladíme ho. Následne si cukrárskym zdobítkom urobíme po bokoch torty stekance, potom vrchnú časť potrieme ganache polevou. Poukladáme ovocie podľa chuti a necháme stuhnúť.

Ja som použila borovkový džem, do torty americké borovky a maliny, na ozdobenie som dala borovky, maliny a jahody. Tortička nie je sladká, je osviežujúca, mňam.

 

Nie som cukrárka, ale tortička bola aj pekná, aj chutná. 

 

Dobrú chuť

120 min.
Příprava
40 min.
Vaření
18 porcí
Ingredience
Vajcia
6 ks
Práškový cukor
140 g
Polohrubá múka
150 g
Maslo
30 g
Zlatý klas
2 ks
Mlieko
500 ml
Vanilkový cukor
1 ks
Maslo 82%
250 g
Práškový cukor
120 g
Mascarpone
2 ks
Horká čokoláda
200 g
Smotana na šľahanie 33%
120 ml
Džem, ovocie
podľa potreby ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 31. 8. 2019

Vypadá nádherně

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 30. 9. 2018

no to je lahůdka

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
Clairest
Clairest 17. 6. 2018

Vypadá skvěle

Odpovědět
lemur
lemur 13. 11. 2017

Nádherný dort.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 854
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.