Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Miška optimistka
Miška optimistka
Vloženo 9. 3. 2017
Líbí se mi
30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
Korpus: celá vejce
6 ks
cukr krupice
6 lžíce
polohrubá mouka
6 lžíce
Náplň: jahody
400 g
vanilkový puding sáček
2 ks
mléko
500 ml
moučkový cukr
6 lžíce
měkký tvaroh
250 g

Osvěžující dort s jahodami - lehká dobrůtka

Miška optimistka
Miška optimistka
Vloženo 9. 3. 2017
Líbí se mi
Osvěžující dort s jahodami - lehká dobrůtka
30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
Korpus: celá vejce
6 ks
cukr krupice
6 lžíce
polohrubá mouka
6 lžíce
Náplň: jahody
400 g
vanilkový puding sáček
2 ks
mléko
500 ml
moučkový cukr
6 lžíce
měkký tvaroh
250 g

Osvěžující dort s jahodami - lehká dobrůtka

Vejce o pokojové teplotě ušleháme v míse s cukrem. Když je pěna dostatečně hustá a našlehaná, opatrně vmícháme polohrubou mouku. S mísou s těstem nesmíme nijak klepnout nebo se nesmí dostat do chladu. Těsto by se srazilo. Ideálně je hmotu šlehat nad párou.

Dortovou formu vymažeme a vysypeme (nejlépe se mi osvědčila strouhanka). Nalijeme do ní těsto a pečeme při 180°C cca 20 minut. Do trouby nenahlížíme dříve, jak po 10ti minutách pečení. Opět by hrozilo, že se dort srazí a vytvoří se tzv. brousek. Zda je dort dostatečně upečený zjistíme tak, že do něho opatrně píchneme špejlí tak, aby se špička dotkla dna formy. Pokud špejle lepí, ještě pečeme, dokud nezůstane zcela suchá.

Po upečení necháme dort zchladnout a vyjmeme jej z formy.

Puding uvaříme podle návod, pouze místo jednoho sáčku dáme do 500 ml mléka dva sáčky, aby byl hustší. Puding necháme zchladnout, průběžně promícháváme. Poté jej vyšleháme s tvarohem, cukrem a pro lepší chuť můžeme přidat ještě vanilkový cukr, 2 žloutky a 3 lžíce rumu.

Korpus prokrojíme na dvě části. Obě potřeme hotovým krémem, poklademe jahodami a sesadíme. Totéž na povrchu. Dort dáme vychladit do lednice a po ztuhnutí krému můžeme ihned podávat.

 

Příjemné mlsání přeje

Miška optimistka

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
Korpus: celá vejce
6 ks
cukr krupice
6 lžíce
polohrubá mouka
6 lžíce
Náplň: jahody
400 g
vanilkový puding sáček
2 ks
mléko
500 ml
moučkový cukr
6 lžíce
měkký tvaroh
250 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

Super

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 5. 4. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

vypadá to úžasně

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 519
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.