Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Marsha
Marsha
Vloženo 17. 9. 2014
Líbí se mi
45 min min.
Příprava
40 min min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience
Krupicový cukr
100 g
Hladká mouka
150 g
Kypřicí prášek
1/2 ks
Vejce
1 ks
Máslo
100 g
Citronová kůra
1 lžička
Kakaový prášek
3 lžíce
Náplň
0
Tvaroh
500 g
Máslo
160 g
Mléko
350 ml
Vejce
2-3 ks
Krupicový cukr
140 g
Vanilkový extrakt
1 lžička
Ostružiny
150 g
Cukr
3-4 lžíce

Vynikající ostružinový koláč, který musíte ochutnat

Marsha
Marsha
Vloženo 17. 9. 2014
Líbí se mi
Vynikající ostružinový koláč, který musíte ochutnat
45 min min.
Příprava
40 min min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience
Krupicový cukr
100 g
Hladká mouka
150 g
Kypřicí prášek
1/2 ks
Vejce
1 ks
Máslo
100 g
Citronová kůra
1 lžička
Kakaový prášek
3 lžíce
Náplň
0
Tvaroh
500 g
Máslo
160 g
Mléko
350 ml
Vejce
2-3 ks
Krupicový cukr
140 g
Vanilkový extrakt
1 lžička
Ostružiny
150 g
Cukr
3-4 lžíce

Vynikající ostružinový koláč, který musíte ochutnat

Nejprve si připravíme ovoce - ostružiny v rendlíku svaříme s cukrem a trochou vody do hustší omáčky. Množství cukru přizpůsobíme kyselosti ovoce, ale cílem je mít omáčku trošku kyselejší, ne přeslazenou. Necháme vychladnout. Předehřejeme si troubu na 150 stupňů Celsia a plech nebo koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. 

V míse vypracujeme z cukru, mouky, kypřicího prášku, jednoho vejce, změklého másla a citronové kůry křehké těsto. Pracujeme rychle a nejlépe ručně. Těsto zabalíme do fólie, či sáčku, a necháme v lednici odležet alespoň 30 minut.

Na náplň si nejprve rozpustíme máslo a smícháme s mlékem. Tvaroh, vejce, cukr, vanilkový pudink a extrakt smícháme dohromady, přidáme mléčnou směs a ještě prošleháme. Náplň by měla být tekutější. 

Na připravený plech či do formy vtlačíme těsto, i na okraje, a vlijeme náplň. Na ni pak pomalu nalijeme ovocnou omáčku a rukojetí lžíce kreslíme vlnovky k vytvoření mramorovaného efektu.

Pečte 45 minut, dokud okraje nezezlátnou a střed se bude jen nepatrně chvět. Nechte vychladnout a pak už si jen pochutnávejte!

Tipy:

Dobrý bude i s malinami, borůvkami, jahodami nebo jejich směsí.

Místo shánění biocitronů a loupání kůry raději používám sušenou, běžně k dostání mezi sáčky s kořením. 

V podstatě už nepoužívám vanilkový cukr, místo toho jsem se naučila přidávat do pečení vanilkový extrakt. Nedává se ho mnoho, 1-2 lžičky, je chuťově výraznější. Přestože nebývá nejlevnější, vydrží dlouho. 

Kakao není nutné do těsta přidávat, ale budete muset použít více mouky. 

Tento ostružinový koláč je vynikající. Nechte se chutnat. 

 

45 min min.
Příprava
40 min min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience
Krupicový cukr
100 g
Hladká mouka
150 g
Kypřicí prášek
1/2 ks
Vejce
1 ks
Máslo
100 g
Citronová kůra
1 lžička
Kakaový prášek
3 lžíce
Náplň
0
Tvaroh
500 g
Máslo
160 g
Mléko
350 ml
Vejce
2-3 ks
Krupicový cukr
140 g
Vanilkový extrakt
1 lžička
Ostružiny
150 g
Cukr
3-4 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

vypadá úžasně

Odpovědět
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Vypadá naprosto dokonale

Odpovědět
Jasper
Jasper 4. 9. 2018

Nádhera. Ostružiny jsou nej

Odpovědět
hašlerka1
hašlerka1 29. 8. 2018

A jdu si udělat kafe a dát si něco dobrého, tolik mě to nalákalo!

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 643
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.