Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

lemur
lemur
Vloženo 26. 9. 2020
Líbí se mi
30 min.
Příprava
40 - 45 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
polohrubá mouka
300 g
pískový cukr
150 g
vlašské ořechy ( drcené )
150 g
vejce
3 ks
rostlinný olej
150 ml
mléko
150 ml
kypřící práek
1 ks
mletá skořice
1 lžička
mletý badyán, mletý hřebíček
1 špetka
sůl
1 špetka
jablka
4 ks
práškový cukr s vanilkovým cukrem
6 lžíce

Ořechovo-jablečný chlebíček

lemur
lemur
Vloženo 26. 9. 2020
Líbí se mi
Ořechovo-jablečný chlebíček
30 min.
Příprava
40 - 45 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
polohrubá mouka
300 g
pískový cukr
150 g
vlašské ořechy ( drcené )
150 g
vejce
3 ks
rostlinný olej
150 ml
mléko
150 ml
kypřící práek
1 ks
mletá skořice
1 lžička
mletý badyán, mletý hřebíček
1 špetka
sůl
1 špetka
jablka
4 ks
práškový cukr s vanilkovým cukrem
6 lžíce

Ořechovo-jablečný chlebíček

 

 

 

Nadrtíme si nahrubo ořechy v hmoždíři. Smícháme pár lžic práškového cukru s

vanilkovým cukrem. 

 

 

 

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V robotu ušleháme žloutky s pískovým cukrem a

pomalu zašleháváme rostlinný olej do husté pěny. Polohrubou mouku smícháme s

kypřícím práškem a kořením. Střídavě s mlékem zašleháváme do žloutkové hmoty.

Opatrně zamícháme drcené vlašské ořechy a nakrájená jablka. Ušleháme si z bílků

tuhý sníh. Opatrně zlehka zamícháme do moučné hmoty sníh. 

 

 

Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto

do formy tak, aby nebyla úplně plná. Pečeme při teplotě 160°C asi 40 až 45 minut.

Upečený chlebíček vyzkoušíme špejlí, zda je dost upečený. 

 

 

 

Necháme vychladnout a chlebíček vyklopíme na tác a posypeme práškovým cukrem

smíchaným s vanilkovým cukrem.

 

 

Přeji dobrou chuť !!!

 

 

 

30 min.
Příprava
40 - 45 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
polohrubá mouka
300 g
pískový cukr
150 g
vlašské ořechy ( drcené )
150 g
vejce
3 ks
rostlinný olej
150 ml
mléko
150 ml
kypřící práek
1 ks
mletá skořice
1 lžička
mletý badyán, mletý hřebíček
1 špetka
sůl
1 špetka
jablka
4 ks
práškový cukr s vanilkovým cukrem
6 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Věra Zelenková 29. 9. 2020

MŇAM

Odpovědět
lemur
lemur 30. 9. 2020

Bylo to moc dobré.

sasidlo
sasidlo 28. 9. 2020

To musí být dobrota

Odpovědět
lemur
lemur 29. 9. 2020

To také byla. S těmi jablky je to takové vláčné.

Maruš11
Maruš11 27. 9. 2020

hned bych si dala

Odpovědět
lemur
lemur 28. 9. 2020

Tak vyzkoušejte.

Jana101
Jana101 26. 9. 2020

krása musím vyzkoušet Díky za recept

Odpovědět
lemur
lemur 27. 9. 2020

Děkuji. Vyzkoušejte, doporučuji. A není zač.

konatovka
konatovka 26. 9. 2020

Vypadá moc pěkně a bude také chutnat.

Odpovědět
lemur
lemur 27. 9. 2020

Děkuji. Opravdu nám chutnal, jen se rozplýval na jazyku.

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 478
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.