Ořechové řezy - výborný zákusek pro každou příležitost

Vytisknout recept
Těsto:
Cukr, žloutky a kakao ušleháme (stejně jako při přípravě piškotu) a pak přidáme ostatní suroviny. Z bílků našleháme sníh, který zamícháme k vytvořenému těstu. Pečeme v předehřáté troubě (180°, cca 20 minut) - podle zkušeností s vlastní troubou.
Krém:
Uvaříme kaši z mléka a hladké mouky - necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem a přidáme kaši a mleté oříšky - smícháme.
Hotový krém natřeme na upečený korpus.
Poleva:
Ztužený tuk s čokoládou rozpustíme a polijeme potřený korpus. Můžeme dále různě dozdobit.
Dobrou chuť!:-)
30dkg - cukr krystal
5ks - žloutky
7lžíce - kakao
10dkg - hrubá mouka
10dkg - hladká mouka
10dkg - oříšky namleté
5ks - bílek
250ml - mléko
3lžíce - hladká mouka
30 dkg - máslo
20dkg - cukr moučka
10dkg - oříšky namleté
ks - čokoláda na vaření
ks - ztužený tuk
příprava - 15
vaření - 20
Kategorie Dezert
Uvařila Věra Vondrejsová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account