Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 3. 10. 2018
Líbí se mi
25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
8 a více porcí
Ingredience

Norimberský perník na plech

Baculatá
Baculatá
Vloženo 3. 10. 2018
Líbí se mi
Norimberský perník na plech
25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
8 a více porcí
Ingredience

Norimberský perník na plech

 

350 g hladké mouky

300 g třtinového cukru

100 g jemně mletých mandlí

3 lžičky koření do perníku

2 lžičky kakaa

1 sáček kypřicího prášku do pečiva

150 g kandovaného ovoce

150 g másla

250 ml mléka

2 vejce

3 lžíce medu

 

Na polevu

100 g moučkového cukru

2 lžíce citronové šťávy

2 lžíce horké vody

 

Na dokončení

2 hrsti loupaných mandlí

 

Do velké mísy prosejte přes jemné síto mouku a kakao, přidejte cukr, mleté mandle, perníkové koření a prášek do pečiva a dobře promíchejte. Do směsi nasypte nadrobno nakrájené kandované ovoce a znovu promíchejte tak, aby se každý kousek obalil v mouce. Troubu předehřejte na 180 stupňů a plech vyložte papírem na pečení.

Rozpusťte máslo, přilijte k němu mléko, přidejte med a vajíčka a dobře prošlehejte. Vlijte k moučné směsi a promíchejte. Těsto rozetřete na plech a ozdobte mandlemi. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
8 a více porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 2. 7. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 18. 5. 2020

Vyzkouším

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Baculatá
Baculatá 5. 10. 2018

Dámy ani nevíte jak já se těším až upeču... Teď nemám troubu tak nemůžu ale snad už brzo začnu zase péct

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
94 781
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.