Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 7. 7. 2017
Líbí se mi
30 + 4 hodiny chladnutí min.
Příprava
2 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Ovesné sušenky (2 balení)
380 g
Máslo
120 g
Tvaroh polotučný (balený v alobalu)
750 g
(Třtinový) moučkový cukr
1 a 1/2 hrnek
Smetana ke šlehání 30 % (nebo rostlinný krém)
250 ml
Želatina v prášku
2 ks
Ztužovač šlehačky (Smetanafix)
1 ks
Čerstvý rybíz
2 hrnek

Nepečený tvarohový dort s rybízem. Báječný dezert pro horké letní dny

Francis
Francis
Vloženo 7. 7. 2017
Líbí se mi
Nepečený tvarohový dort s rybízem. Báječný dezert pro horké letní dny
30 + 4 hodiny chladnutí min.
Příprava
2 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Ovesné sušenky (2 balení)
380 g
Máslo
120 g
Tvaroh polotučný (balený v alobalu)
750 g
(Třtinový) moučkový cukr
1 a 1/2 hrnek
Smetana ke šlehání 30 % (nebo rostlinný krém)
250 ml
Želatina v prášku
2 ks
Ztužovač šlehačky (Smetanafix)
1 ks
Čerstvý rybíz
2 hrnek

Nepečený tvarohový dort s rybízem. Báječný dezert pro horké letní dny

Tento šťavnatý a lahodně krémový dort vás zcela jistě ohromí a naladí do té správné letní pohodové nálady. Je snadno a rychle připravený a rafinovaně pikantní. Dokonalé propojení chutí navinulého rybízu s jemným osvěžujícím tvarohem a křupavým korpusem z dortu dělá zákusek vskutku božský.

 

Jak budete postupovat a co všechno musíte na jeho výrobu mít po ruce?

Na křupavý korpus si připravte: 

Dortovou formu o průměru 26 cm vyložte pečícím papírem.

  • 2 balení ovesných sušenek (můžete použít i BeBe, piškoty nebo třeba kukuřičné lupínky). Množství odpovídá 380 g
  • 120 g másla

Sušenky namelte najemno (nebo je vložte do mikrotenového sáčku a rozdrťte válečkem na nudle). Nasypte je do mísy. Máslo rozpusťte a přilijte k sušenkové drti. Dobře promíchejte. Hmotu naneste na dno dortové formy a nechte ztuhnout.

 

Na tvarohový krém budete potřebovat:

  • 750 g polotučného tvarohu (rozhodně nepoužívejte vaničkový. Na krémové dezerty mám osvědčený Jaroměřický)
  • 1 a 1/2 hrnku třtinového moučkového cukru
  • 1 sáček želatiny 
  • 250 ml smetany ke šlehání (zaměnila jsem ji za rostlinný rýžový krém. Dezert je méně kalorický a přitom na své krémové konzistenci ani trochu netratí)
  • 1 ks ztužovače smetany (Smetanafix)

Zatímco vám tuhne korpus, připravte si osvěžující náplň z tvarohu a smetany.

Ze všeho nejdříve si nachystejte želatinu. Podle návodu na obalu rozpusťte prášek se 2 PL třtinového cukru ve 250 ml vody a 1 minutu povařte. Odstavte a nechte mírně vychladit.

Smetanu vyšlehejte spolu se ztužovačem do husté pěny. Pokud zvolíte rostlinný krém, je potřeba, aby byl předem ztuhlý v ledničce. Poté ho vyjmete z obalu a smícháte se ztužovačem.

Tvaroh smíchejte s cukrem. Opatrně po malých dávkách přilévejte prochladlou želatinu a dobře míchejte. Nesmí se vytvořit hrudky. Nakonec přimíchejte šlehačku (nebo rostlinný krém). Spojte dobře dohromady a naneste na korpus. Vložte na 30 minut do chladničky zatuhnout.

 

Na ovocnou "polevu" si nachystejte:

  • 2 hrnky bobulí červeného rybízu
  • 1 sáček práškové želatiny rozpustné ve vodě

Rybíz dobře omyjte a nechte osušit. 

Připravte si stejným způsobem i druhý sáček želatiny. 

Rybíz nasypte na povrch korpusu a zalijte mírně vychlazenou želatinou. Vložte zpátky do ledničky na 3,5 - 4 hodiny ztuhnout.

 

 

Krájejte velmi ostrým nožem namočeným ve vodě.

Dobrou chuť a příjemně strávené letní dny vám přeje Slávka Fran.

 

PS: je libo domácí limonádu? Pak si rozhodně nenechte ujít recept na lahodný sirup z rybízu a levandule.

 

 

 

 

30 + 4 hodiny chladnutí min.
Příprava
2 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Ovesné sušenky (2 balení)
380 g
Máslo
120 g
Tvaroh polotučný (balený v alobalu)
750 g
(Třtinový) moučkový cukr
1 a 1/2 hrnek
Smetana ke šlehání 30 % (nebo rostlinný krém)
250 ml
Želatina v prášku
2 ks
Ztužovač šlehačky (Smetanafix)
1 ks
Čerstvý rybíz
2 hrnek

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

vypadá úžasně

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 9. 2019

Tohle bude naprostá pecka

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

mňááám

Odpovědět
Clairest
Clairest 17. 2. 2018

Mňam, opět přidávám do wishlistu

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 834
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.