Nepečený jogurtový (kefírový) dort

Vytisknout recept
Další lehký dort, který lze snadno vyrobit, a je vynikající. 
Nejprve připravíme krustu: Sušenky rozemeleme najemno. V kastrůlku rozehřejeme máslo, a přimícháme rozemleté sušenky. 
Dortovou formu vysteleme igelitovou fólií, a na dno natlačíme sušenkovou směs. Můžeme dát do lednice vychladit. 
Mezitím si připravíme želatinovou směs: Želatinu rozpustíme ve 100 ml studené vody, a necháme 1 minutu nabobtnat. Poté mícháme nad mírným plamenem 3 minuty, želatina se pěkně rozpustí. Necháme trochu zchladit, mezitím si přípravíme mléčnou směs. 
Dále si připravíme mléčnou směs: Jogurt (nebo kefír) rozmícháme s tvarohem, přidáme šťávu z 1/2 limetky (není nutné) a oba cukry. Nakonec do směsi přilijeme želatinu (stačí, když je mírně zchladlá) a drobně pokrájené jahody. Směs nalijeme do dortové formy na krustu. 
Přes noc vychladíme. Můžeme ozdobit jahodami. 
200g - sušenky (ovesné)
80g - máslo
10g - želatina (prášková)
500ml - bílý jogurt (či kefír)
500g - tvaroh polotučný
1ks - limetka
80g - třtinový cukr
20g - vanilkový cukr
ks - jahody
příprava - 25
vaření - 0
Kategorie Dezert
Uvařila Jana101

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account