
Základ: Sušenky najemnou nadrtíme, smícháme s cukrem a rozpuštěným máslem v těstíčko. To napěchujeme na dno dortové formy a dáme na 30minut do lednice.
Borůvkové pyré: borůvky a moučkový cukr dáme do rendlíku a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak redukujeme cca 10minut. Pyré necháme schladnout, aby jsme ho přes plátýnko, či jemný cední mohli přepasírovat. Potom rozdělíme do třech mističek. Do 1. mističky dáme čtyři díly. Do 2. mističky dáme dva díly a do 3. mističky jeden díl. To znamená do první mističky 4lžíce, do druhé dvě a do třetí jednu a pořád dokola, do úplného rozdělení.
Krém: Mascarpone vyšleháme s cukrem do hladka, pak po lžičkách zašleháme tvaroh. V druhé míse vyšleháme smetanu a opatrně přimícháme do směsi. Poté směs rozdělíme na 3 díly, každý cca 350g.
1.Patro: 3 plátky želatiny namočíme na cca 10minut ve špetce vody, poté vymačkáme. Připravíme si první část krému a v rendlíku zahřejeme nejsilnější část pyré, tedy ze 4 dílů. Když je teplé, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak přidáme jednu lžičku krému a opatrně zamícháme. Aby krém nezhrudkovatěl, nesmí být pyré moc horké. Potom nalijeme do zbytku krému a do hladka rozmícháme. Řídký, tmavě fialový krém nalijeme na sušenkový základ a dáme na 3h do ledničky vytuhnout.
2.Patro: 3 plátky želatiny namočíme na cca 10minut ve špetce vody, poté vymačkáme. Připravíme si druhou část krému a v rendlíku zahřejeme druhou část pyré, tedy ze 2 dílů. Když je teplé, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak přidáme jednu lžičku krému a opatrně zamícháme. Aby krém nezhrudkovatěl, nesmí být pyré moc horké. Potom nalijeme do zbytku krému a do hladka rozmícháme. Řídký, fialový krém nalijeme na první patro a dáme na 3h do ledničky vytuhnout.
3.Patro: 3 plátky želatiny namočíme na cca 10minut ve špetce vody, poté vymačkáme. Připravíme si třetí část krému a v rendlíku zahřejeme třetí část pyré, tedy z 1 dílu. Když je teplé, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak přidáme jednu lžičku krému a opatrně zamícháme. Aby krém nezhrudkovatěl, nesmí být pyré moc horké. Potom nalijeme do zbytku krému a do hladka rozmícháme. Řídký, světle fialový krém nalijeme na druhé patro.
Celé necháme přes noc pořádně vytuhnout v lednici. Opatrně odřízneme od formy, aby jsme si tmavou vrstvou neumazali světlá vyšší patra. Vršek dozdobíme ovocem. Lze udělat i malinové a nebo jahodové.
Na obrázku mám borůvkové a malinové.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
pěkný recept
vyzkouším
Super
Vypadá přímo božsky