Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

mama_na_plny_plyn
mama_na_plny_plyn
Vloženo 14. 1. 2017
Líbí se mi
630 min.
Příprava
30 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
máslové sušenky
120 g
máslo
60 g
cukr krystal
1 lžíce
borůvky
500 g
moučkový cukr
170 g
želatina
9 plátek
mascarpone
250 g
cukr moučka
200 g
vanilkový cukr
1 ks
tvaroh tučný
500 g
smetany ke šlehání
100 g

Nepečené OMBRÉ

mama_na_plny_plyn
mama_na_plny_plyn
Vloženo 14. 1. 2017
Líbí se mi
Nepečené OMBRÉ
630 min.
Příprava
30 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
máslové sušenky
120 g
máslo
60 g
cukr krystal
1 lžíce
borůvky
500 g
moučkový cukr
170 g
želatina
9 plátek
mascarpone
250 g
cukr moučka
200 g
vanilkový cukr
1 ks
tvaroh tučný
500 g
smetany ke šlehání
100 g

Nepečené OMBRÉ

Základ: Sušenky najemnou nadrtíme, smícháme s cukrem a rozpuštěným máslem v těstíčko. To napěchujeme na dno dortové formy a dáme na 30minut do lednice. 

Borůvkové pyré: borůvky a moučkový cukr dáme do rendlíku a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak redukujeme cca 10minut. Pyré necháme schladnout, aby jsme ho přes plátýnko, či jemný cední mohli přepasírovat. Potom rozdělíme do třech mističek. Do 1. mističky dáme čtyři díly. Do 2. mističky dáme dva díly a do 3. mističky jeden díl. To znamená do první mističky 4lžíce, do druhé dvě a do třetí jednu a pořád dokola, do úplného rozdělení.

Krém: Mascarpone vyšleháme s cukrem do hladka, pak po lžičkách zašleháme tvaroh. V druhé míse vyšleháme smetanu a opatrně přimícháme do směsi. Poté směs rozdělíme na 3 díly, každý cca 350g. 

1.Patro: 3 plátky želatiny namočíme na cca 10minut ve špetce vody, poté vymačkáme. Připravíme si první část krému a v rendlíku zahřejeme nejsilnější část pyré, tedy ze 4 dílů. Když je teplé, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak přidáme jednu lžičku krému a opatrně zamícháme. Aby krém nezhrudkovatěl, nesmí být pyré moc horké. Potom nalijeme do zbytku krému a do hladka rozmícháme. Řídký, tmavě fialový krém nalijeme na sušenkový základ a dáme na 3h do ledničky vytuhnout. 

2.Patro: 3 plátky želatiny namočíme na cca 10minut ve špetce vody, poté vymačkáme. Připravíme si druhou část krému a v rendlíku zahřejeme druhou část pyré, tedy ze 2 dílů. Když je teplé, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak přidáme jednu lžičku krému a opatrně zamícháme. Aby krém nezhrudkovatěl, nesmí být pyré moc horké. Potom nalijeme do zbytku krému a do hladka rozmícháme. Řídký,  fialový krém nalijeme na první patro a dáme na 3h do ledničky vytuhnout. 

3.Patro: 3 plátky želatiny namočíme na cca 10minut ve špetce vody, poté vymačkáme. Připravíme si třetí část krému a v rendlíku zahřejeme třetí část pyré, tedy z 1 dílu. Když je teplé, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak přidáme jednu lžičku krému a opatrně zamícháme. Aby krém nezhrudkovatěl, nesmí být pyré moc horké. Potom nalijeme do zbytku krému a do hladka rozmícháme. Řídký, světle fialový krém nalijeme na druhé patro. 

 

Celé necháme přes noc pořádně vytuhnout v lednici. Opatrně odřízneme od formy, aby jsme si tmavou vrstvou neumazali světlá vyšší patra. Vršek dozdobíme ovocem. Lze udělat i malinové a nebo jahodové. 

DOBROU CHUŤ!

 

 

Na obrázku mám borůvkové a malinové.

630 min.
Příprava
30 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
máslové sušenky
120 g
máslo
60 g
cukr krystal
1 lžíce
borůvky
500 g
moučkový cukr
170 g
želatina
9 plátek
mascarpone
250 g
cukr moučka
200 g
vanilkový cukr
1 ks
tvaroh tučný
500 g
smetany ke šlehání
100 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

Super

Odpovědět
Jasper
Jasper 26. 8. 2019

Vypadá přímo božsky

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
96 048
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.