Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

ByMaki
ByMaki
Vloženo 15. 4. 2018
Líbí se mi
30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
1 porce
Ingredience
cukr krupice
195 g
změklé máslo
195 g
vejce (větší)
3 ks
hladká mouka
195 g
kypřící prášek
1,5 lžička
sůl
1/4 lžička
vanilkový extrakt
1 lžička
plnotučné mléko
2 lžíce
KRÉM: vychlazená šlehačka
200 g
KRÉM: plnotučný tvaroh ve vaničce
250 g
KRÉM: moučkový cukr
2 lžíce
KRÉM: agáve sirup
1 lžíce
KRÉM: vanilkový extrakt
1 lžička
KRÉM: Ameretto
2 lžička
domácí ovocná zavařenina
200-300 g
moučkový cukr na posypání
2-3 lžíce

Nedělní piškotový dort – recept na sladké pohlazení

ByMaki
ByMaki
Vloženo 15. 4. 2018
Líbí se mi
Nedělní piškotový dort – recept na sladké pohlazení
30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
1 porce
Ingredience
cukr krupice
195 g
změklé máslo
195 g
vejce (větší)
3 ks
hladká mouka
195 g
kypřící prášek
1,5 lžička
sůl
1/4 lžička
vanilkový extrakt
1 lžička
plnotučné mléko
2 lžíce
KRÉM: vychlazená šlehačka
200 g
KRÉM: plnotučný tvaroh ve vaničce
250 g
KRÉM: moučkový cukr
2 lžíce
KRÉM: agáve sirup
1 lžíce
KRÉM: vanilkový extrakt
1 lžička
KRÉM: Ameretto
2 lžička
domácí ovocná zavařenina
200-300 g
moučkový cukr na posypání
2-3 lžíce

Nedělní piškotový dort – recept na sladké pohlazení

Ne, že by klasický piškotový dort s čerstvými jahodami a šlehačkou nebyl výborný, to opravdu je! Ale jen v létě, kdy jahodová sezóna vrcholí, nikoliv teď, kdy sice jahody seženete prakticky kdekoliv, ale s chutí a vůní čerstvě utržených, nemají nic společného.

Rozhodla jsem se tedy přinést kousek toho léta na náš nedělní stůl, a to ve formě vanilkového piškotu promazaného mamky třešňovou zavařeninou. Aby výsledný dort nebyl „dusivý“ (dusivé buchty u nás doma nefrčí), naplnila jsem jej šlehačkovo-tvarohovým krémem. Rozkrojený korpus jsem pro vůni pokapala ještě troškou Amaretta. Co vám budu vyprávět, dort se u nás na stole moc dlouho neohřál. 

Jak na to?

1. Troubu rozpálím na 180 stupňů. Otevírací dortovou formu si vymažu máslem.
♥ Doporučuji ustřihnout kousek obalu od másla a tím formu vymazat, nebudete mít zbytečně zapatlané ruce.

2. Do mísy si odvážím změklé máslo i cukr a pořádně promixuji (alespoň 5 minut). Postupně přidávám vejce jedno po druhém a vždy těsto opět promixuji.
♥  Vejce si vždy rozklepněte zvlášť do hrnečku a vkládejte postupně – věřte mi! 

3. Zvlášť si do jiné mísy proseju mouku spolu s práškem do pečiva a solí. Moučnou směs přisypu do těsta a promixuji na malé otáčky.

4. Nakonec do těsta přidám vanilkový extrakt, mléko a zapracuji obojí do těsta.

5. Těsto přendám stěrkou do formy a uhladím. Peču v předehřáté troubě cca 25 minut.
♥ Výsledné těsto je spíše hutnější, tak se s ním nepracuje úplně dobře, ale vy to zvládnete.  Špejlí vyzkoušejte, zda je těsto hotové – po vytažení bude špejle suchá.

6. Mezitím si připravím krém. Šlehačku ušlehám (co taky jiného?), poté přidám tvaroh, moučkový cukr, agáve, vanilkový extrakt a zlehka promíchám.

7. Vychladlý korpus rozříznu napůl. Spodní část pokapu Amarettem, pomažu oblíbenou marmeládou a nakonec navrstvím šlehačkovo-tvarohový krém. Přiklopím vrchní částí korpusu, posypu moučkovým cukrem a podávám
♥ Já jsem použila mamky třešňovou marmeládu z letošního léta, ve které jsou celé kousky třešní. Použít ale můžete jakoukoliv oblíbenou marmeládu.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 11. 9. 2019

Vypadá úžasně

Odpovědět
beata0063
beata0063 28. 10. 2018

vyzerá super ! vyskúšam určite

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

skúsim

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 11. 5. 2018

Zítra vyzkouším

Odpovědět
megan1
megan1 23. 4. 2018

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 203
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.