Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Malča
Malča
Vloženo 19. 11. 2018
Líbí se mi
15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Narozeninový dort z černého lesa

Malča
Malča
Vloženo 19. 11. 2018
Líbí se mi
Narozeninový dort z černého lesa
15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Narozeninový dort z černého lesa

Pokud také hledáte recept na narozeninový dort kterým oslníte, použijte tento.  Je hříšně čokoládový a plný osvěžujících třešní. Díky krému není dort vůbec suchý. A pokud se dort bude podávat výhradně dospělým můžete o trochu okořenit kapkou alkoholu, dostane hned jinou dimenzi.

Ingredience na korpus

  • 290g hladké mouky
  • 90g kakaa holandského typu
  • 100g cukru
  • 3 vejce
  • 225g másla
  • 1 hrnek vody
  • 1/3 hrnku mléka (80ml)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva nebo 1 lžička jedlé sody
 Ingredience na náplň
  • 500g mascarpone
  • 300ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 350g třešňového nebo višňového kompotu
  • nálev z kompotu
  • čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Pak přidáme celá vejce a také zašleháme.
  2. Vedle v misce smícháme všechny suché ingredience. Tedy mouku, kakao a prášek do pečiva.
  3. K naší pěně pak přisypeme zhruba polovinu suchých ingrediencí a opět šleháme. Už to půjde hůř takže přilijeme vodu a mléko.
  4. Nasypeme do těsta zbytek suchých ingrediencí a vyšleháme krásně hladké těsto. 
  5. Těsto nalijeme do formy, kterou jsme si nejprve vymazaly máslem a vysypaly hrubou moukou a nebo můžete použít pečící papír jako já. 
  6. Korpus uhladíme, aby byl krásně rovný a dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C zhruba 40-45 minut. Zkoušíme špejlí, pokud jí vytáhneme čistou je hotovo.
  7. Korpus necháme kompletně vychladnout a mezi tím si připravíme náplň.
  8. Mascarpone se smetanou vyšleháme do tuhého krému, který můžeme dosladit vanilkovým cukrem.
  9. Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme, aby nám vznikly 3 pláty. 
  10. Při prořezávání korpusu používám nit. Nožem si korpus jenom lehce naříznu kolem dokola. Do vzniklé drážky zastrčím nit, kterou dort proříznu.
  11. Na spodní plát nanesu štětcem trochu nálevu z kompotu, aby se korpus lehce zvlhčil a náplň lépe přilnula.
  12. Pak už jen navrstvím krém z mascarpone a šlehačky. A na krém naskládám dobře okapané třešně. Přiklopíme dalším plátem a postup opakujeme.
  13. Nakonec celý dort můžete potřít krémem nebo ho nechat holý a nazdobit jenom vršek.
  14. Zdobíme nastrouhanou čokoládou a zbylými třešněmi.

Dobrou chuť!

Pro ještě více tipů a receptů koukněte na můj blog, kde jsou ke každému receptu i nutriční hodnoty a ceny 

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Kaya23 Header 30. 7. 2020

Wau pěkný dort skoro jak od profesionální cukrářky, teda třeba podle těchto stránek http://dortini.com Jinak synovi ke druhým narozeninám jsme nechavali vyrobit skoro stejný dort asi za 800,- ale to vyráběla kámoška, jinak se jí moc povedl i chuťově byl prokladany lesním ovocem a nějakým krémem a posypany čokoládou.

Odpovědět
Malča
Malča 30. 7. 2020

jéé tak to děkuji moc, profesionál rozhodně nejsem jenom nadšený amatér

Duch
Duch 18. 5. 2020

pěkné

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 22. 11. 2019

Vypadá skvěle

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 108
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.