Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Malča
Malča
Vloženo 19. 11. 2018
Líbí se mi
15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Narozeninový dort z černého lesa

Malča
Malča
Vloženo 19. 11. 2018
Líbí se mi
Narozeninový dort z černého lesa
15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Narozeninový dort z černého lesa

Pokud také hledáte recept na narozeninový dort kterým oslníte, použijte tento.  Je hříšně čokoládový a plný osvěžujících třešní. Díky krému není dort vůbec suchý. A pokud se dort bude podávat výhradně dospělým můžete o trochu okořenit kapkou alkoholu, dostane hned jinou dimenzi.

Ingredience na korpus

  • 290g hladké mouky
  • 90g kakaa holandského typu
  • 100g cukru
  • 3 vejce
  • 225g másla
  • 1 hrnek vody
  • 1/3 hrnku mléka (80ml)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva nebo 1 lžička jedlé sody
 Ingredience na náplň
  • 500g mascarpone
  • 300ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 350g třešňového nebo višňového kompotu
  • nálev z kompotu
  • čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Pak přidáme celá vejce a také zašleháme.
  2. Vedle v misce smícháme všechny suché ingredience. Tedy mouku, kakao a prášek do pečiva.
  3. K naší pěně pak přisypeme zhruba polovinu suchých ingrediencí a opět šleháme. Už to půjde hůř takže přilijeme vodu a mléko.
  4. Nasypeme do těsta zbytek suchých ingrediencí a vyšleháme krásně hladké těsto. 
  5. Těsto nalijeme do formy, kterou jsme si nejprve vymazaly máslem a vysypaly hrubou moukou a nebo můžete použít pečící papír jako já. 
  6. Korpus uhladíme, aby byl krásně rovný a dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C zhruba 40-45 minut. Zkoušíme špejlí, pokud jí vytáhneme čistou je hotovo.
  7. Korpus necháme kompletně vychladnout a mezi tím si připravíme náplň.
  8. Mascarpone se smetanou vyšleháme do tuhého krému, který můžeme dosladit vanilkovým cukrem.
  9. Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme, aby nám vznikly 3 pláty. 
  10. Při prořezávání korpusu používám nit. Nožem si korpus jenom lehce naříznu kolem dokola. Do vzniklé drážky zastrčím nit, kterou dort proříznu.
  11. Na spodní plát nanesu štětcem trochu nálevu z kompotu, aby se korpus lehce zvlhčil a náplň lépe přilnula.
  12. Pak už jen navrstvím krém z mascarpone a šlehačky. A na krém naskládám dobře okapané třešně. Přiklopíme dalším plátem a postup opakujeme.
  13. Nakonec celý dort můžete potřít krémem nebo ho nechat holý a nazdobit jenom vršek.
  14. Zdobíme nastrouhanou čokoládou a zbylými třešněmi.

Dobrou chuť!

Pro ještě více tipů a receptů koukněte na můj blog, kde jsou ke každému receptu i nutriční hodnoty a ceny 

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 22. 11. 2019

Vypadá skvěle

Odpovědět
Jasper
Jasper 30. 5. 2019

Nádherný a jistě velmi chutný dortík

Odpovědět
oaa
oaa 16. 12. 2018

Odpovědět
dolcevitav
dolcevitav 3. 12. 2018

Vypadá to moc dobře

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
87 967
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.