Nadýchaný tvarohový cheesecake s vločkovým korpusem

Vytisknout recept
Dnes mám pro Vás super nadýchaný koláč. 🙂 U nás se po něm jenom zapráší jak je výtečný. 
Korpus má po vločkách jemně oříškovou chuť a lehoučká náplň se na jazyku jen rozplyne *heart*
 
Ze změklého másla (100g), rozemletých vloček, prdopeče a 1 vejce vypracujeme křehké těsto, které dáme na hodinu do lednice ztuhnout.
Troubu si předehřejeme na 160°C.
Poté vyválíme nebo vymačkáme těsto do máslem vymazané koláčové formy.
Připravíme si náplň, smícháme tvarohy, cukr, pudink, 2 vejce a šťávu z citronu. Poté zašleháváme rozpuštěné máslo (150g) s mlékem dokud není směs hladká.
Náplň nalijeme na připravený korpus a dáme péct na cca 45-50minut dokud tvarohová náplň nebude zlatavá a tuhá.
 Dobrou chuť!
 
Celý recept jsem ještě trochu vylepšila a umístila na můj blog. Ještě více tipů a receptů, ale hlavně nutriční hodnoty a ceny pokrmů, najdete na mém blogu www.mysimpledish.cz
250g - máslo
150g - ovesné vločky
3ks - vejce
500g - tvaroh v alobalu
250g - tvaroh ve vaničce
1ks - vanilkový pudink
70g - cukr
1ks - šťáva z citronu
1/2ks - prášek do pečiva
cca 250ml - mléko
příprava - 15
vaření - 40-45
Kategorie Dezert
Uvařila VeronikaMalcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account