Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Malča
Vloženo 7. 11. 2018
Líbí se mi
25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience

Nadýchaná bezlepková dýňová roláda s tvarohovým krémem

avatar
Malča
Vloženo 7. 11. 2018
Líbí se mi
Nadýchaná bezlepková dýňová roláda s tvarohovým krémem
25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience

Nadýchaná bezlepková dýňová roláda s tvarohovým krémem

Roladá, která voní dýňovým kořením, které báječně provoní celý byt podzimem, a uvnitř na Vás čeká osvěžující tvarohový krém s lehkou chutí citrusů. A jako bonus pro Vás, je bezlepková. Upečená z ovesných vloček. Můžete samozřejmě použít i klasickou mouku ve stejné gramáži a bude to také skvělé. Jen podle mě ovesné vločky a jejich přírodní lehce oříšková chuť dodá roládě ten pravý podzimní nádech. 

Ingredience na korpus

  • 100g namletých ovesných vloček
  • 40g cukru
  • 100g dýňového pyré
  • 3 vejce
  • 1 1/2 lžíce dýňového koření
  • 1/2 prášku do pečiva nebo 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 vanilkový cukr
 Ingredience na náplň
  • 250g měkkého tvarohu
  • 40g másla
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do hodně světlé pěny. Do pěny pak přidáme dýňové pyré a také zašleháme.
  2. Přisypeme namleté ovesné vločky smíchané s práškem do pečiva nebo s jedlou sodou a dýňovým kořením. Vše spolu vyšleháme v tekutější těsto.
  3. Těsto rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem (pro jistotu si můžete papír ještě lehce potřít máslem, ale není to potřeba).
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 10-15 minut podle Vaší trouby. 
  5. Po upečení necháme placku lehce vychladnout a mezi tím si připravíme látkovou utěrku, kterou posypeme moučkovým cukrem. Na takto připravenou utěrku přeneseme placku, pečícím papírem navrch. Pečící papír odlepíme od těsta. A utěrku i s plackou zarolujume. Takto stočenou necháme úplně vychladnout.
  6. Mezi tím co nám roláda chladne se pustíme do přípravy tvarohového krému.
  7. Změklé máslo s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh a citronovou kůru. Vše šleháme. Vznikne nám skvělý krém, který se snažte nesníst ještě před naplněním rolády. 
  8. Poté co máme už roládu studenou, jí opatrně rozvineme a potřeme tvarohovým krémem. Pak opět zarolujeme, nyní už bez utěrky samozřejmě, ale utěrkou si pomáháme.
  9. Hotovou roládu necháme ještě v lednici nejlépe hodinu odležet. 

Dobrou chuť!

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
hudlenka 16. 3. 2019

vypadá úžasně

Odpovědět
avatar
Jana7 15. 3. 2019

to bude dobré

Odpovědět
avatar
smolda3 15. 3. 2019

Těším se na dýňovou sezonu a recept asi vyzkouším

Odpovědět
avatar
lemur 15. 3. 2019

Moc dobré.

Odpovědět
avatar
sipeji 7. 11. 2018

to musí být dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
83 857
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.