Mrkvový dort (rychlý, krásný, vynikající)

Vytisknout recept
Tohle je mrkvová blaženost!
A navíc je to neuvěřitelně jednoduché a vzhledem k výsledku i rychlé. Prostě zákuseček k nedělnímu obědu 🙂
Dort jsem pekla podle foto receptu na Smooth Cooking.
Korpus
Smíchala jsem mouku, olej, rozteklý med, celá vejce cukr a vanilku, skořici a kakao, sůl a nakonec na hrubo nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy. 
Vše jsem promíchala.
Těsto jsem vložila do menší a větší formy (použila jsem zapékací mísy, dortové formy jsem zrovna neměla:)) Vyložila jsem pečícím papírem, okraje mísy potřela máslem. Po upečení korpus šel krásně ven.
Pečení korpusu
Troubu jsem zapla hned na začátku, takže jsem ji měla předehřátou na cca 180°. K
orpus jsem pekla, dokud nevypadal tak, jak je na fotce ve fotoreceptu 🙂 Autorka receptu v komentářích uvádí 20-30 minut, ale my máme troubu pomalou, takže to bylo 40 minut.
Krém
Ušlehala jsem vychlazenou šlehačku dotuha. Přidala tvaroh a rozpuštěné máslo, trošku cukru a citronové šťávy. Smíchala a uložila do lednice, než se dopekl korpus a než vychladl.
Pak už jsem si jen hrála s výzdobou dortu pomocí krému a oříšků.
-----------------------------------------------------------
Ideální by bylo nechat ho přes noc uležet, ale to se nedalo - pustili jsme se do něj už po dvou hodinách, co byl v lednici :))
Pozn. Vanilku dávat nemusíte nebo můžete nahradit vanilkovým cukrem či lžičkou extraktu.
3ks - (KORPUS) Vejce
220ml - (KORPUS) Slunečnicový olej
150g - (KORPUS) Cukr třtinový
2lžíce - (KORPUS) Med
1ks - (KORPUS) Vanilka
300g - (KORPUS) Hladká mouka
1ks - (KORPUS) Kypřící prášek na pečení (ideálně bio)
1špetka - (KORPUS) Sůl
2lžička - (KORPUS) Skořice
2lžíce - (KORPUS) Kakao (ideálně bio nepražené)
400g - (KORPUS) Mrkev, nahrubo nastrouhaná
120g - (KORPUS) Ořechy, nahrubo nasekané (lískové či vlašské)
1hrst - (KORPUS) Ořechy, na ozdobu
250g - (KRÉM) Měkký tvaroh
0,5ks - (KRÉM) Smetana ke šlehání 31% (půl kelímku)
80g - (KRÉM) Máslo
1lžíce - (KRÉM) Cukr třtinový
1lžička - (KRÉM) Šťáva z citronu (aby nepopraskala poleva)
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila JanaMráčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account