Mrkvová "bábovka" v pekáčku

Vytisknout recept
Do mísy si odměříme dva hrnky hladké špaldové mouky, přidáme prášek do pečiva, skořici, třtinový cukr a vše promícháme. Očistíme a najemno nastrouháme zhruba 200-250 g mrkve. Dáme do mísy, zároveň vyklepneme dvě celá vejce, zhruba 1 -1,5 dcl oleje a mléko postupně přiléváme, dokud těsto nebude mít tu správnou „bábovkovou“ konzistenci.
Těsto přendáme do předem vysypaného pekáčku či bábovkové formy. Já dala zhruba dvě třetiny a do zbytku těsta pak přidala lžíci holandského kakaa.
Urovnáme a dáme péct do trouby na zhruba 180°C.
Po vychladnutí já pak ještě navrch rozetřela citronovou polevu, kterou jsem vymíchala z moučkového cukru a citronové šťávy.
Buchtu jsem pekla pro mne s manželem na chatě ke snídani, proto jsem se spokojila s touto rychlejší verzí.
2hrnek - hladká špaldová mouka
1/2hrnek - třtinový cukr
1ks - prášek do pečiva
1lžička - mletá skořice
200-250g - mrkev strouhaná
2ks - vejce celá
1 - 1,5dcl - olej
1hrnek - mléko
1lžíce - kakao holandské
ks - moučkový cukr + citronová šťáva na polevu
příprava - 25
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account