Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Líbí se mi
cca 30 min. včetně vaření /plus min. 2 hodiny chlazení v lednici/ min.
Příprava
20 min. min.
Vaření
3-4 /podle velikosti mističek/ porce
Ingredience
kvalitní tmavá čokoláda /obsah kakaa min. 70% /
80 g
máslo
1 lžíce
vejce
3 ks
cukr dle chuti
jakýkoliv kakaový či kávový likér nebo rum dle obliby /nemusí nutně být/
2 lžíce
voda
75 ml
smetana ke šlehání /na ozdobu/
1 ks

Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!

Líbí se mi
Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!
cca 30 min. včetně vaření /plus min. 2 hodiny chlazení v lednici/ min.
Příprava
20 min. min.
Vaření
3-4 /podle velikosti mističek/ porce
Ingredience
kvalitní tmavá čokoláda /obsah kakaa min. 70% /
80 g
máslo
1 lžíce
vejce
3 ks
cukr dle chuti
jakýkoliv kakaový či kávový likér nebo rum dle obliby /nemusí nutně být/
2 lžíce
voda
75 ml
smetana ke šlehání /na ozdobu/
1 ks

Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!

Tento úžasný a přitom velmi snadný francouzský dezert zaručeně pomůže zahnat zimní deprese! Mám to vyzkoušené! A zvládne ho opravdu každý! Příprava je rychlá, jen musíte počítat se závěrečným chlazením. Můžete ho udělat s předstihem a pak už jen po dobrém jídle vytáhnout z lednice a servírovat jako závěrečnou sladkou tečku. Mňam! 

Nejprve si připravíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu.

Mezitím do ohnivzdorné misky rozlámeme čokoládu, přidáme pořádnou lžíci másla /opravdu kopec, nic pro dietáře../, 2 lžíce likéru či rumu, a nakonec přilejeme cca 75 ml vody.

Misku postavíme na hrnec s vařící vodou tak, aby se vše rozpustilo ve vodní lázni.

Do další misky postupně rozklepneme 3 vejce, přičemž žloutky oddělíme do hrníčku.

Rozpuštěnou čokoládovou směs odstavíme  a přimícháme žloutky spolu s cukrem /množství dle chuti/.

Zbylé bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně vmícháme do vychladlé směsi.

Teď už jen rozlijeme do hezkých mističek a dáme do lednica na min. 2 hodiny vychladnout.

Těsně před podáváním dozdobíme šlehačkou.

 

Dobrou chuť!

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 9. 9. 2019

Ještě jsem ji nechutnala ale už teď je miluju

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

super

Odpovědět
avatar
Zdeňa Slimáčková 12. 3. 2018

Ta je opravdu úžasná

Odpovědět
lemur
lemur 12. 3. 2018

Vypadá krásně.

Odpovědět
Klára Hrbáčová
Klára Hrbáčová 11. 3. 2018

Tak tu bych mohla pořád

Odpovědět
světlanna - Svět podle Světlany

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 753
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.