Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Líbí se mi
cca 30 min. včetně vaření /plus min. 2 hodiny chlazení v lednici/ min.
Příprava
20 min. min.
Vaření
3-4 /podle velikosti mističek/ porce
Ingredience
kvalitní tmavá čokoláda /obsah kakaa min. 70% /
80 g
máslo
1 lžíce
vejce
3 ks
cukr dle chuti
jakýkoliv kakaový či kávový likér nebo rum dle obliby /nemusí nutně být/
2 lžíce
voda
75 ml
smetana ke šlehání /na ozdobu/
1 ks

Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!

Líbí se mi
Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!
cca 30 min. včetně vaření /plus min. 2 hodiny chlazení v lednici/ min.
Příprava
20 min. min.
Vaření
3-4 /podle velikosti mističek/ porce
Ingredience
kvalitní tmavá čokoláda /obsah kakaa min. 70% /
80 g
máslo
1 lžíce
vejce
3 ks
cukr dle chuti
jakýkoliv kakaový či kávový likér nebo rum dle obliby /nemusí nutně být/
2 lžíce
voda
75 ml
smetana ke šlehání /na ozdobu/
1 ks

Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!

Tento výborný a přitom velmi snadný francouzský dezert zachutná dětem i dospělým a zaručeně pomáhá zahnat deprese! 

Mám to vyzkoušené!

A zvládne ho opravdu každý!

 Příprava je rychlá, jen musíte počítat se závěrečným chlazením. Můžete ho udělat s předstihem a pak už jen po dobrém jídle vytáhnout z lednice a servírovat jako závěrečnou sladkou tečku. Mňam! 

Nejprve si připravíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu.

Mezitím do ohnivzdorné misky rozlámeme čokoládu, přidáme pořádnou lžíci másla /opravdu kopec, nic pro dietáře../, 2 lžíce likéru či rumu, a nakonec přilejeme cca 75 ml vody.

Misku postavíme na hrnec s vařící vodou tak, aby se vše rozpustilo ve vodní lázni.

Do další misky postupně rozklepneme 3 vejce, přičemž žloutky oddělíme do hrníčku.

Rozpuštěnou čokoládovou směs odstavíme  a přimícháme žloutky spolu s cukrem /množství dle chuti/.

Zbylé bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně vmícháme do vychladlé směsi.

Teď už jen rozlijeme do hezkých mističek a dáme do lednica na min. 2 hodiny vychladnout.

Těsně před podáváním dozdobíme šlehačkou.

 

Dobrou chuť!

 

cca 30 min. včetně vaření /plus min. 2 hodiny chlazení v lednici/ min.
Příprava
20 min. min.
Vaření
3-4 /podle velikosti mističek/ porce
Ingredience
kvalitní tmavá čokoláda /obsah kakaa min. 70% /
80 g
máslo
1 lžíce
vejce
3 ks
cukr dle chuti
jakýkoliv kakaový či kávový likér nebo rum dle obliby /nemusí nutně být/
2 lžíce
voda
75 ml
smetana ke šlehání /na ozdobu/
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
_Adél_
_Adél_ 27. 5. 2020

Vypadá svěle

Odpovědět
světlanna - Svět podle Světlany

vyzkoušejte..

Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
konatovka
konatovka 23. 5. 2020

Odpovědět
citygirl14
citygirl14 23. 5. 2020

miluji čokoládu

Odpovědět
klaryk01
klaryk01 22. 5. 2020

Mňam! Určitě vyzkouším!

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 322
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.