Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

světlanna
světlanna
Vloženo 10. 5. 2020
Líbí se mi
cca 30 min. včetně vaření /plus min. 2 hodiny chlazení v lednici/ min.
Příprava
20 min. min.
Vaření
3-4 /podle velikosti mističek/ porce
Ingredience
kvalitní tmavá čokoláda /obsah kakaa min. 70% /
80 g
máslo
1 lžíce
vejce
3 ks
cukr dle chuti
jakýkoliv kakaový či kávový likér nebo rum dle obliby /nemusí nutně být/
2 lžíce
voda
75 ml
smetana ke šlehání /na ozdobu/
1 ks

Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!

světlanna
světlanna
Vloženo 10. 5. 2020
Líbí se mi
Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!
cca 30 min. včetně vaření /plus min. 2 hodiny chlazení v lednici/ min.
Příprava
20 min. min.
Vaření
3-4 /podle velikosti mističek/ porce
Ingredience
kvalitní tmavá čokoláda /obsah kakaa min. 70% /
80 g
máslo
1 lžíce
vejce
3 ks
cukr dle chuti
jakýkoliv kakaový či kávový likér nebo rum dle obliby /nemusí nutně být/
2 lžíce
voda
75 ml
smetana ke šlehání /na ozdobu/
1 ks

Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!

Tento výborný a přitom velmi snadný francouzský dezert zachutná dětem i dospělým a zaručeně pomáhá zahnat deprese! 

Mám to vyzkoušené!

A zvládne ho opravdu každý!

 Příprava je rychlá, jen musíte počítat se závěrečným chlazením. Můžete ho udělat s předstihem a pak už jen po dobrém jídle vytáhnout z lednice a servírovat jako závěrečnou sladkou tečku. Mňam! 

Nejprve si připravíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu.

Mezitím do ohnivzdorné misky rozlámeme čokoládu, přidáme pořádnou lžíci másla /opravdu kopec, nic pro dietáře../, 2 lžíce likéru či rumu, a nakonec přilejeme cca 75 ml vody.

Misku postavíme na hrnec s vařící vodou tak, aby se vše rozpustilo ve vodní lázni.

Do další misky postupně rozklepneme 3 vejce, přičemž žloutky oddělíme do hrníčku.

Rozpuštěnou čokoládovou směs odstavíme  a přimícháme žloutky spolu s cukrem /množství dle chuti/.

Zbylé bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně vmícháme do vychladlé směsi.

Teď už jen rozlijeme do hezkých mističek a dáme do lednica na min. 2 hodiny vychladnout.

Těsně před podáváním dozdobíme šlehačkou.

 

Dobrou chuť!

 

cca 30 min. včetně vaření /plus min. 2 hodiny chlazení v lednici/ min.
Příprava
20 min. min.
Vaření
3-4 /podle velikosti mističek/ porce
Ingredience
kvalitní tmavá čokoláda /obsah kakaa min. 70% /
80 g
máslo
1 lžíce
vejce
3 ks
cukr dle chuti
jakýkoliv kakaový či kávový likér nebo rum dle obliby /nemusí nutně být/
2 lžíce
voda
75 ml
smetana ke šlehání /na ozdobu/
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Nika 2019
Nika 2019 9. 9. 2020

Čokoládový luxus.

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 5. 7. 2020

nádherné

Odpovědět
Duch
Duch 27. 5. 2020

Vypadá svěle

Odpovědět
světlanna
světlanna 27. 5. 2020

vyzkoušejte..

Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
konatovka
konatovka 23. 5. 2020

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
94 657
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.