Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Niki V.
Niki V.
Vloženo 13. 4. 2021
Líbí se mi
30 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
hladká mouka
240 g
moučkový cukr
100 g
Hera
50 g
med
2 lžíce
vejce
1 ks
soda
1/2 lžička
mléko
400 ml
zlatý klas
1 ks
krystalový cukr
80 g
vanilkový cukr
2 lžička
máslo
100 g
smetana na šlehání
250 ml
ztužovač šlehačky
1 lžička

Medový krémeš

Niki V.
Niki V.
Vloženo 13. 4. 2021
Líbí se mi
Medový krémeš
30 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
hladká mouka
240 g
moučkový cukr
100 g
Hera
50 g
med
2 lžíce
vejce
1 ks
soda
1/2 lžička
mléko
400 ml
zlatý klas
1 ks
krystalový cukr
80 g
vanilkový cukr
2 lžička
máslo
100 g
smetana na šlehání
250 ml
ztužovač šlehačky
1 lžička

Medový krémeš

Nejsem si úplně jistá, jestli je tohle tradiční slovenský krémeš (myslím, že není), ale v každém případě si u nás doma okamžitě získal sympatie, recept se rozletěl po babičkách a jejich kolegyních v práci Je to hodně sladký dezert, ale jednou za čas při nějaké oslavě, proč ne   Video, podle kterého jsem připravovala, přikládám níže

 

1) Připravíme si krém: dáme vařit mléko se zlatým klasem, 80g krystalového cukru a 1 lžičkou vanilkového cukru. Vaříme dokud neztuhne do pudinku, pak necháme vychladnout. Po vychladnutí postupně zašleháváme 100g másla.

 

2) Z mouky, moučkového cukru, Hery, medu, vejce a sody vypracujeme hladké těsto.

 

3) Těsto vyválíme na silnější plát a vykrájíme kolečka, či jiné tvary. Můžete nechat i v celku, v tom případě ale musíte těsto rozdělit na dva pláty. Pečeme na 180°C 10 minut.

 

4) Ze smetany, ztužovače, lžičky vanilkového cukru a 1 lžíce moučkového cukru vyšleháme šlehačku.

 

5) Na vychladlá kolečka naneseme cukrářskými sáčkem krém a na něj šlehačku. Přikryjeme dalším kolečkem.

 

6) Hotové krémeše necháme v chladu do druhého dne.

30 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
hladká mouka
240 g
moučkový cukr
100 g
Hera
50 g
med
2 lžíce
vejce
1 ks
soda
1/2 lžička
mléko
400 ml
zlatý klas
1 ks
krystalový cukr
80 g
vanilkový cukr
2 lžička
máslo
100 g
smetana na šlehání
250 ml
ztužovač šlehačky
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 21. 5. 2021

Díky. Vypadá báječně.

Odpovědět
MikiVod
MikiVod 16. 4. 2021

no mňam

Odpovědět
Li
Li 15. 4. 2021

Odpovědět
konatovka
konatovka 14. 4. 2021

Určitě výborně chutná.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 14. 4. 2021

vypadá hezky

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 309
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.