Medovo-jahodové kosmatice: pochoutka z květů černého bezu

Vytisknout recept
Ze všech ingrediencí vytvoříme těsto. Mouky přidáme tolik, aby vzniklo lité těstíčko podobné palačinkovému. Pro dochucení a vůni přidávám do těsta 1 lžíci domácí jahodovo-malinové marmelády a medu z květů černého bezu s meduňkou.
Smažíme do zlatava ve vyšší vrstvě oleje celé obalené květy, které jsme namočili v těstíčku. Držíme je za dlouhou stopku. Přeneseme do rozpáleného oleje a smažíme krátce po jedné straně. Mezi tím si nůžkami odstřihneme stonek a ostatní výčnělky. 
Ještě horké jsou krásně křupavé a rozplývají se v ústech.
Lze podávat se skořicovým cukrem, zmrzlinou, kakaem s cukrem, jogurtem, šlehaným tvarohem či jogurtem 
 
 
3ks - vejce
ks - mléko
1lžíce - Med z květů černého bezu s meduňkou
1špetka - sůl
1lžička - kypřící práček
1lžička - cukr s rumovou příchutí
ks - hladká mouka
1lžíce - jahodovo- malinová marmeláda
20 -25ks - květy černého bezu
příprava - 5
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Marcela ZAVADILOVÁ

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account