Je na vás medovník moc sladký? Varianta bez salka vás nadchne!

Vytisknout recept
Tento medovník není tak sladký, jako klasický s krémem ze salka. Skvěle se zde snoubí hořká chuť kávy se sladkým medovým korpusem. Je trochu náročnější, ale stojí za to! Měla jsem ho i na svatbě.
Těsto:
V páře vaříme 2,5 dkg másla, med, cukr, skořici, sodu a vejce. Když se vše spojí, vyndáme směs z páry, přidáme mouku a pořádně prohněteme. Rozdělíme na 6 dílů a vyválíme 6 větších placek. Těsto musí být opravdu tenké, mně osobně se osvědčilo pláty válet přímo na silikonové pečicí podložce, příp. pečicím papíru. Pokud chcete medovník kulatý, vykrojte jej pomocí dortové formy. Pečeme na 180 stupňů Celsia cca 5 minut. Těsto je třeba hlídat, je to fakt rychlovka! Pokud děláte kruh, tak z odřezků vyválejte nový plát a dejte jej také upéct.
Krém:
Ze šlehačky a škrobu uvaříme krém, který necháme zchladnout. Vmícháme 5 dkg másla a po lžičkách kávu.
Každou placku potřeme rumem a naneseme tenkou vrstvu krému. Mezi 3. a 4. placku dáme ještě oblíbenou marmeládu. Pokud jsme nevykrajovali kruh, tak ořízneme okraje těsta. Zbytkem krému potřeme celý dort a posypeme směsí mletých odřezků a ořechů. Dort zabalíme do alobalu a necháme proležet.
1lžíce - Med
7,5dkg - Máslo
10dkg - Cukr
1lžička - Skořice
1lžička - Soda
1ks - Vejce
23dkg - Hladká mouka
1ks - Smetana ke šlehání
2lžíce - Maizena (škrob)
1hrnek - Káva
ks - Rum
ks - Marmeláda
ks - Mleté vlašské ořechy
příprava - 30 min
vaření - 2 hodiny
Kategorie Dezert
Uvařila TerezaKoutecká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account