Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 11. 7. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Vajíčka
5 ks
Med (tekutý)
1 hrnek
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
2 hrnek
Šťáva z limetky
1/2 ks
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Pudinkový prášek s vanilkovou příchutí (bezlepkový)
1 ks
Kokosový olej (rozehřátý)
1/2 hrnek
(Rostlinná) smetana
250 ml
Strouhaná limetková kůra
1/2 ks
Čerstvý rybíz
1/2 hrnek
Čokoláda tmavá na polevu
100 g
Kokosový olej
2 lžíce

Medová bábovka s rybízem. V každém soustu kousek léta

Francis
Francis
Vloženo 11. 7. 2017
Líbí se mi
Medová bábovka s rybízem. V každém soustu kousek léta
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Vajíčka
5 ks
Med (tekutý)
1 hrnek
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
2 hrnek
Šťáva z limetky
1/2 ks
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Pudinkový prášek s vanilkovou příchutí (bezlepkový)
1 ks
Kokosový olej (rozehřátý)
1/2 hrnek
(Rostlinná) smetana
250 ml
Strouhaná limetková kůra
1/2 ks
Čerstvý rybíz
1/2 hrnek
Čokoláda tmavá na polevu
100 g
Kokosový olej
2 lžíce

Medová bábovka s rybízem. V každém soustu kousek léta

Bábovka slazená medem v kontrastu s ostrou chutí čerstvých bobulí rybízu - výživná, výrazná, vláčná a lahodná v každém soustu!

Můžete si ji dopřát k snídani s kávou nebo podávat jako odpolední dezert s kopečkem domácí zmrzliny. Pokaždé potěší a naladí do správné pohody.

Příprava je snadná a výsledek přímo fantastický.

Co budete potřebovat?

  • 5 vajíček (nejlépe z domácího chovu. Mají sytě žluté žloutky a výsledný moučník bude mít zářivou barvičku na řezu)
  • 1 hrnek tekutého medu
  • šťávu z 1/2 limetky
  • strouhanou kůru z 1/2 limetky
  • špetku soli
  • 1 kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
  • 2 hrnky špaldové mouky (pokud ji nemáte příliš v oblibě, nahraďte ji obyčejnou hladkou bílou)
  • 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí (bezlepkový)
  • 1/2 hrnku rozehřátého kokosového oleje
  • 250 ml smetany (zaměňuji ji za rostlinný krém - rýžový s neutrální chutí nebo kokosový s výraznějším aroma)
  • 1/2 hrnku bobulí čerstvého červeného rybízu

A nezapomeňte na bábovkovou formu, kterou si předem vymažte kokosovým olejem a vysypte jemnou strouhankou (nebo strouhaným kokosem).

 

Jak postupovat dál?

Zapněte troubu na 180°C.

  1. Bílky oddělte od žloutků a spolu s limetkovou šťávou z nich vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Žloutky v míse vyšlehejte do pěny s medem. 
  3. Postupně přilévejte olej. Přimíchejte smetanu.
  4. Mouku s kypřícím práškem prosijte přes sítko, aby se provzdušnila přímo do medovo-žloutkového základu.
  5. Osolte a přisypte pudinkový prášek.
  6. Všechny ingredience spojte do hladkého těsta bez hrudek.
  7. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh.
  8. Těsto přelijte do vymazané formy, zasypte bobulemi rybízu a vložte do trouby.
  9. Pečte cca 60 minut.
  10. Před samotným vyndáním se přesvěčte, zda je bábovka dobře propečená. Na několika místech zasuňte do těsta špejli. Pokud ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
  11. Bábovku nechte vychladnout ve formě.
  12. Poté ji vyklopte na talíř a polijte polevou připravenou z 1 tabulky čokolády a 1 PL kokosového oleje. Obě ingredience rozehřejte ve vodní lázni a štetcem naneste na celý povrch moučníku. Nechte zaschnout.

 

Dobrou chuť a příjemný zážitek z každého sousta!

 

PS: už jste vyzkoušeli snadný nepečený tvarohový dort s rybízem? Mrkněte na recept a potěšte svou rodinu a přátelé dezertem vskutku nebeským. A pokud milujete svěží letní limonády, připravte si domácí šťávu z rybízu a levandule.

 

 

 

 

20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Vajíčka
5 ks
Med (tekutý)
1 hrnek
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
2 hrnek
Šťáva z limetky
1/2 ks
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Pudinkový prášek s vanilkovou příchutí (bezlepkový)
1 ks
Kokosový olej (rozehřátý)
1/2 hrnek
(Rostlinná) smetana
250 ml
Strouhaná limetková kůra
1/2 ks
Čerstvý rybíz
1/2 hrnek
Čokoláda tmavá na polevu
100 g
Kokosový olej
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

vypadá to úžasně

Odpovědět
Jasper
Jasper 1. 9. 2019

Vypadá velmi lákavě

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 11. 8. 2018

dobrota

Odpovědět
Clairest
Clairest 17. 2. 2018

Vypadá krásně Med mám moc ráda

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 833
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.