Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

Vytisknout recept
Doslova miluji maliny, když koupím malou krabičku 125  g malin pro rodinu,tak bych je nejradši  snědla sama, takže čas od času si koupím krabičku malin jenom pro sebe a vychutnávám si je. Doufám, že si takto pochutnáte na níže uvedeném receptu, kombinace malin, sherry, vanilkové omáčky a bílé čokolády. Je to prostě  pochutnání . Mám známou, která místo vanilkového krému použila vanilkové pudinky a tvrdila, že to bylo taky dobré. Je tu zase jeden problém, nemůže se to dělat moc často, protože osobní váha s vámi moc nekamarádí. Tak konec povídání.
 Piškotové pláty namažeme džemem a dáme je na dno skleněné mísy nebo do 6 až 8 pohárů, pokapeme polovinou sherry, nastrouháme trochu bílé čokolády  a posypte polovinou malin a stejným způsobem udělejte ještě jednu vrstvu a pořádně to stlačte vidličkou
A nyní jdeme na vanilkový krém, který se nejlépe dělá v hrnci s dvojitým dnem. Dáme vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile mléko začne bublat, vyjměte lusk  a pomocí nože vyškrábejte semínka do mléka a pak do hrnce dejte bílou čokoládu, trošku si ji nechte na ozdobu. Stáhněte hrnec z ohně a míchejte do rozpuštění čokolády. V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem dejte zpátky na hořák, pokud máte klasický hrnec dejte do hrnce s vroucí vodou. Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí a pak krém nechte vychladit,
Malinový základ přelijte vychladlým vanilkovým krémem. Navrch dejte ušlehanou šlehačku, dozdobte bílou čokládou. Podávejte chlazené.
A přeji dobré pochutnání.
 
250ml - SKLENIČKA MALINOVÉHO DŽEMU
300g - PIŠKOTOVÁ BUCHTA (TŘEBA I KOUPENÁ)
150ml - SVĚTLÉ SHERRY
300g - MALINY(MRAŽENÉ NECHTE ROZMRZNOUT, TEKUTINU SLÍT)
600ml - MLÉKO
1ks - VANILKOVÝ LUSK
300g - ČOKOLÁDA BÍLÁ
6ks - ŽLOUTKŮ
50 g - KRUPICOVÝ CUKR
1lžíce - KUKUŘÍČNÝ ŠKROB
400ml - SMETANA NA ŠLEHÁNÍ
příprava - 40
vaření - 15
Kategorie Dezert
Uvařila JanaHusova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account