Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Li
Li
Vloženo 25. 9. 2021
Líbí se mi
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
malinový džem 1 sklenka
300 g
voda (vlažná)
15 ml
ovocný likér (Chambord nebo jiný malinový likér)
45 ml
piškoty 2 bal cukřářské (viz Něco navíc)
36 ks
maliny
600 g
NA KRÉM Z MASCARPONE
mascarpone
750 g
ovocný likér (Chambord nebo jiný malinový likér)
45 ml
vanilkový extrakt
1 lžička
smetana ke šlehání 33-40%
400 ml
moučkový cukr
70 g
NA DOKONČENÍ
maliny lyofilizované
10 g
moučkový cukr
30 g

Malinový dezert à la tiramisu

Li
Li
Vloženo 25. 9. 2021
Líbí se mi
Malinový dezert à la tiramisu
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
malinový džem 1 sklenka
300 g
voda (vlažná)
15 ml
ovocný likér (Chambord nebo jiný malinový likér)
45 ml
piškoty 2 bal cukřářské (viz Něco navíc)
36 ks
maliny
600 g
NA KRÉM Z MASCARPONE
mascarpone
750 g
ovocný likér (Chambord nebo jiný malinový likér)
45 ml
vanilkový extrakt
1 lžička
smetana ke šlehání 33-40%
400 ml
moučkový cukr
70 g
NA DOKONČENÍ
maliny lyofilizované
10 g
moučkový cukr
30 g

Malinový dezert à la tiramisu

1

Džem smíchejte s vodou a likérem, a pokud džem obsahuje semínka, přepasírujte je přes jemné sítko, abyste se jich zbavili. Semínka vyhoďte.

 

2

Na krém ve velké míse promíchejte mascarpone, 45 ml likéru a vanilkový extrakt. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do měkkých špiček. Zhruba 1/4 šlehačky pro odlehčení vmíchejte do krému. Zbytek šlehačky opatrně překládáním zapracujte tak, abyste nepřišli o našlehaný objem.

 

 

3

Piškoty vyložte celé dno vhodné hranaté nádoby (přibližně o rozměrech 20 x 30 cm). V případě potřeby piškoty ostrým nožem rozkrojte tak, aby se do formy pohodlně vešly. Zalijte je polovinou malinové směsi, nechte krátce vsáknout a naneste polovinu krému a poctivě ho rozetřete až k okrajům. Rovnoměrně posypte zhruba 1/2 malin. Pak celý postup zopakujte a dezert zakončete úhlednou vrstvou zbylých malin. Volně zakryjte potravinářskou fólií a uložte alespoň na 4 hodiny do lednice.

 

4

Těsně před servírováním rozmixujte nebo v hmoždíři rozdrťte lyofilizované maliny na jemný prášek, přesypte přes jemné sítko k moučkovému cukru, promíchejte a použijte na poprášení dezertu. Ihned podávejte.

 

 

NĚCO NAVÍC
Místo malinového džemu můžete použít čerstvě připravené malinové pyré zbavené semínek (sladit můžete, ale nemusíte). V tom případě vynechte 15 ml vlažné vody na naředění. Cukrářské piškoty můžete použít kupované nebo domácí.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
malinový džem 1 sklenka
300 g
voda (vlažná)
15 ml
ovocný likér (Chambord nebo jiný malinový likér)
45 ml
piškoty 2 bal cukřářské (viz Něco navíc)
36 ks
maliny
600 g
NA KRÉM Z MASCARPONE
mascarpone
750 g
ovocný likér (Chambord nebo jiný malinový likér)
45 ml
vanilkový extrakt
1 lžička
smetana ke šlehání 33-40%
400 ml
moučkový cukr
70 g
NA DOKONČENÍ
maliny lyofilizované
10 g
moučkový cukr
30 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
hudlenka
hudlenka 29. 9. 2021

krása

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 29. 9. 2021

to by mi chutnalo

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 26. 9. 2021

Vypadá božsky

Odpovědět
sipeji
sipeji 26. 9. 2021

Tak to vypadá dokonale

Odpovědět
lemur
lemur 26. 9. 2021

Krásný dezert a jistě moc dobrý.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
101 423
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.