Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

GraceLove
GraceLove
Vloženo 2. 5. 2018
Líbí se mi
45 min.
Příprava
0 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
mandle (nebo slunečnice, mandle jsou lepší)
220 g
datle
150 g
kešu
350 g
kokos
150 g
kokosový olej
250 g
javorový nebo jiný sirup (lépe světlejší)
120 g
mák
150 g
vanilkový lusk nebo prášek
1 ks
voda
80 g
raw nepražené kakao/nebo karob
100 g
banány
5 ks

Makovo - banánový raw vegan cheesecake (nepečený)

GraceLove
GraceLove
Vloženo 2. 5. 2018
Líbí se mi
Makovo - banánový raw vegan cheesecake (nepečený)
45 min.
Příprava
0 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
mandle (nebo slunečnice, mandle jsou lepší)
220 g
datle
150 g
kešu
350 g
kokos
150 g
kokosový olej
250 g
javorový nebo jiný sirup (lépe světlejší)
120 g
mák
150 g
vanilkový lusk nebo prášek
1 ks
voda
80 g
raw nepražené kakao/nebo karob
100 g
banány
5 ks

Makovo - banánový raw vegan cheesecake (nepečený)

Tento recept je makový cheseecake je skvělý. Já dělám jen RAW vegan cukroví a jsou nadšená z té chuti. Mák obsahuje hodně vápníku a ten naše tělo potřebuje. Nejlepší je mít kvalitní mixér, který rozmixuje všechny ořechy. 

Recept je do kulaté formy cca 24 cm průměr. Lze ho použít i do čtvercové formy.

Jak na RAW makovo - banánový cheesecake?

  1. První vytvoříme korpus: z mandlí, kokosu, datlí, 2 lžic karobu.
  2. Rozmixuj mandle s kokosem a karobem, přidej k nim datle (předem namočených a bez vody). Vše promixuj dohromady a vytvoř korpus, který rozprostři na dno formy.
  3. Na makovo-banánovou vrstvu si připrav – předem namočené kešu ořechy (nejméně 3 hodiny), mák, banány, rozpuštěný kokosový olej (100g), vodu, javorový sirup, vanilkový lusk nebo vanilkový prášek, mesquite prášek(můžeš  vytvořit dezert i bez něho), špetku soli. Nejdříve mixuj samotné kešu, ať je z něj tuhá pasta bez větších kusů kešu. K ní přidej trochu vody, javorový sirup, vanilkový lusk, mesquite prášek, špetku soli – rozmixuj. Pak přilij rozpuštěný kokosový olej. Vytvoř lepivou hmotu, a tu pak rozetři na korpus ve formě.
  4. Do části tohoto těsta můžeš přidat karob, který ti ho obarví a tvůj dort bude dvoubarevný.
  5. Teď vytvořte vrstvu RAW čokolády: kokosový olej, sirup a karob (nebo nepražené kakao). Vytvoř ho tak, ať je hustější, takže přidej více karobu.
  6. Na ozdobu nasyp kokos nebo kakaové zlomky a goji.
  7. V lednici vydrží cca 7 dní, můžeš ho i zamrazit a podle chuti vždy rozmrazit před podáváním.

Dezert chutná všem. Pokud ho necháš chvíli vytažený z lednice poznáš jeho lahodnou chuť rozpouštějící se na jazyku. Přeji Ti dobrou chuť.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 11. 9. 2019

Tohle musím vyzkoušet. Vypadá skvěle

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 11. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
Clairest
Clairest 5. 5. 2018

vypadá skvěle, určitě vyzkouším

Odpovědět
GraceLove
GraceLove 7. 5. 2018

U nás patří teď mezi TOP dezerty

Tvořilka97
Tvořilka97 4. 5. 2018

To musím vyzkoušet

Odpovědět
sipeji
sipeji 3. 5. 2018

mňam

Odpovědět
GraceLove
GraceLove 3. 5. 2018

Ano, je vynikající

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 518
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.