Makovec ze špaldové mouky

Vytisknout recept
Makovec, dnes poprvé ze špaldové mouky....
 
Suché ingredience (mák, mouku, cukr a prášek do pečiva) nasypejte do mísy a promíchejte. Plný hrneček mléka nechte cca 50 vt. ohřát v MVT a přilijte a k tomu asi 1/2 hrnku oleje. Vše smíchejte a vložte do pečící formy na pečící papír nebo podle sebe - na vymazaný a vysypaný povrch.
 
Kdo chce mlsat, může přidat rozinky, kandované ovoce, kousky čokolády...to vše je v makovci moc dobré....(dříve jsem dávala)
 
Dejte do trouby na 170 °C péci zhruba na 40 - 45 minut. Těsto potom zkouším špejlí.
 
Dobrou chuť Vám přeje Hudlenka
15dkg - mák
10 dkg - cukr třtinový
30dkg - špaldová mouka
1ks - prdopeč
1/4l - mléko
1dcl - olej
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account