Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 9. 2. 2020
Líbí se mi
10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
podrcené ovesné vločky
130 g
jablko
1 ks
mletý mák
95 g
mléko
250 ml
prášek do pečiva
1/2 ks
vanilkový cukr
1 ks
med
1 lžíce
citronová šťáva
1/2 ks

Makovec bez mouky

hudlenka
hudlenka
Vloženo 9. 2. 2020
Líbí se mi
Makovec bez mouky
10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
podrcené ovesné vločky
130 g
jablko
1 ks
mletý mák
95 g
mléko
250 ml
prášek do pečiva
1/2 ks
vanilkový cukr
1 ks
med
1 lžíce
citronová šťáva
1/2 ks

Makovec bez mouky

Protože se stravujeme zdravě, ale jsme taky jen lidé,

občas máme chuť na nějaké "sladké" .

 

Už tak tři roky peču zdravě, používám všechny jiné mouky,

jen ne klasické bílé, ale posledních asi půl roku rok, se snažím péct i bez mouky.

 

 

Nyní jsem narazila na makovník bez mouky,

tak jsem ho hned musela zkusit.

 

A věřte nevěřte, je vynikající, jen to je dost malá dávka.

Ale my jsme jen dva, takže pro nás stačí,

kde je větší rodina, tam doporučuji udělat dvojitou dávku.

 

Postup:

Začínáme suchými ingrediencemi,

takže do mísy si dáme malinko pomleté vločky, přisypeme vanilkový cukr,

prášek do pečiva a mák.

Vše promícháme a začneme přidávat nastrouhané (na hrubo) jablko,

med, citronovou šťávu a mléko.

Já jsem ho jako vždy malinko přihřála, aby nebylo studené.

Vše smícháte, je to otázka dvou, tří minut

a dáte do nějaké formy, vysypané strouhankou

nebo vyložené pečícím papírem.

Vložíme do předehřáté trouby

a pečeme na 160°C 35 - 40 minut.

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
podrcené ovesné vločky
130 g
jablko
1 ks
mletý mák
95 g
mléko
250 ml
prášek do pečiva
1/2 ks
vanilkový cukr
1 ks
med
1 lžíce
citronová šťáva
1/2 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Majina
Majina 16. 2. 2020

vyzerá chutne...

Odpovědět
jitkakytka
jitkakytka 15. 2. 2020

Leni, taky mě to velmi láká, jen musím umlít máka ovesné vločky používám v kuchyni často. Kupuji ty "lepší" = s vlákninou//

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 15. 2. 2020

my taky kupujeme lepší vločky a používáme je skoro denně, dokonce s nimi nyní zahušťuji více polévek, dříve jen pórkovou, dneska klidně i rajskou, čočkovou nebo brokolicovou... Jo a brokolicovou dělám zítra a dneska měli v Kaufu levný pórek, tak jsme si hned koupili tři (asi za 27 Kč!!!) a dáme si dva zamrazit...

avatar
Renata Lokajíčková 14. 2. 2020

Makovec mám moc ráda,ale že se dá udělat bez mouky,tak to by mě vůbec nenapadlo

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 14. 2. 2020

děvče zlaté, jak se stravujeme zdravě, tak jsem již zkoušela více dezertů bez mouky, některé se povedly, jiné méně..., ale tento byl OK

sasidlo
sasidlo 13. 2. 2020

Moc mi chutnal

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 14. 2. 2020

lemur
lemur 10. 2. 2020

Máme rádi vše s mákem.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 10. 2. 2020

my taky .-)

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
87 795
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.