Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 21. 2. 2019
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
pečení 40 minut min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
Těsto : mák
200 g
cukr krystal
200 g
mouka špaldová
120 g
prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
voda
5 lžíce
vejce
5 ks
kůra z citronu
1 ks
sůl
0
Náplň : cukr krystal
120 g
máslo
150 g
vanilkový pudink
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
mléko
2,5 dcl
šťáva z citronu
1 ks
Poleva : cukr moučka
250 g
citronová šťáva
2 lžíce
voda horká
1 lžíce
olej
1 lžíce

Makové řezy

madlenka
madlenka
Vloženo 21. 2. 2019
Líbí se mi
Makové řezy
20 minut min.
Příprava
pečení 40 minut min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
Těsto : mák
200 g
cukr krystal
200 g
mouka špaldová
120 g
prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
voda
5 lžíce
vejce
5 ks
kůra z citronu
1 ks
sůl
0
Náplň : cukr krystal
120 g
máslo
150 g
vanilkový pudink
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
mléko
2,5 dcl
šťáva z citronu
1 ks
Poleva : cukr moučka
250 g
citronová šťáva
2 lžíce
voda horká
1 lžíce
olej
1 lžíce

Makové řezy

 



1. Z bílků si ušleháme tuhý sníh se špetkou soli ,  do kterého přidáme cukr, dobře vyšleháme a postupně přidáváme vodu, žloutky, mák, a mouku smíchanou s práškem do pečiva + kúru z citronu
2. Těsto vylijeme na plech zhruba velký 30 x 40 cm vyložený mastným papírem a pečeme při teplotě cca 175 °C asi 40 minut, po upečení těsto vyjmeme a na papíře necháme vychladnout
3. Po vychladnutí si těsto opatrně obrátíme, papír stáhneme a těsto prořízneme podélně na dva stejné pásy
4. Připravíme si náplň; z mléka cukru, vanilky, cukru a pudinku si uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout
5. Čisté máslo si vyšleháme a opatrně, po troškách při nejmenší rychlosti, přidáváme vychladlý pudink a citrónovou šťávu
6. Na podložku si položíme jeden plát těsta směrem nahoru stranou na níž byl nalepen papír, natřeme celým množstvím náplně a přikryjeme druhým plátem, k náplni stranou na níž byl papíru dobře přitlačíme
7. Z výše uvedených přísad si utřeme cukrovou polevu a tou polijeme koláč, necháme vyschnout
8. Nakonec si dezert po krajích pěkně ořežeme a řežeme na úhledné řezy (nejlépe se řeže když ještě není úplně ztuhlá poleva mokrým, zoubkovaným nožem), řezy jsou nejlepší až druhý den.

20 minut min.
Příprava
pečení 40 minut min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
Těsto : mák
200 g
cukr krystal
200 g
mouka špaldová
120 g
prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
voda
5 lžíce
vejce
5 ks
kůra z citronu
1 ks
sůl
0
Náplň : cukr krystal
120 g
máslo
150 g
vanilkový pudink
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
mléko
2,5 dcl
šťáva z citronu
1 ks
Poleva : cukr moučka
250 g
citronová šťáva
2 lžíce
voda horká
1 lžíce
olej
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 5. 2019

Vypadá naprosto luxusně

Odpovědět
Doneyel
Doneyel 23. 2. 2019

Super napad

Odpovědět
lemur
lemur 23. 2. 2019

Vypadá krásně. Musím vyzkoušet.

Odpovědět
Mila 11
Mila 11 22. 2. 2019

dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 616
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.