Lívance s ovesnými vločkami a tvarohem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 50 minutes
Uvařila AndreaHomolková

Ingredience

  • 250-300 ml Mléko
  • 250 g Ovesné vločky
  • 1 ks Bílý jogurt
  • 1 lžíce Med
  • 8-10 ks Jahody
  • 250 g Nízkotučný tvaroh
  • 250-300 g Celozrnná hladká mouka
  • 1 lžička Prášek do pečiva
  • 1 lžíce Rozpuštěné máslo
  • 2 ks Vejce
  • 1 špetka Sůl
  • Moučkový cukr

Instrukce

  • Mléko zahřejeme, zalijeme jím vločky a necháme je asi půl hodiny odstát. Použijeme jen 1/4 litru mléka, zbytek si necháme na případné zředění těsta.
    Omyté a odstopkované jahody rozdělíme na dva stejné díly. Jeden díl jahod rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme. Jogurt promícháme s medem a rozmačkanými jahodami, odložíme do chladu.
    K ovesným vločkám s mlékem přimícháme tvaroh, mouku, prášek do pečiva, máslo, dobře rozmícháme s vejci a špetkou soli. Necháme odstát čtvrt hodiny.
    Lívance usmažíme, rozdělíme na talíře, ozdobíme pokrájenými jahodami a podáváme s vychlazeným jahodovým jogurtem.
    Takové mlasání se jen tak neodmítá 🙂
    Dobrou chuť 😀
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account