
Vejce, cukr a vanilkový cukr našleháme šlehačem do pěny. Dále pak už nešleháme jen postupně vmícháme rozpuštěnou Heru, polohrubou mouku s práškem do pečiva a mléko.
Směs nalijeme na plech buď vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný polohrubou moukou. Navrch dáme ovoce (nejlepší je kombinace rybíz + maliny nebo samotný rybíz, maliny, případně meruňky). Kdo má rád může posypat drobenkou (2 lžíce hrubá mouka+ 2 lžíce cukr krupice+trochu rozpuštěného másla - spojíme v mističce tak, aby z toho byla sypká směs) a dáme péct do trouby na cca 150 stupňů asi na 30 minut (dle typu trouby).
Buchta je po upečení krásně vláčná a moc dobrá.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
mnam
Zaujímavý recept
vyzkouším
super