Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Janeta99
Janeta99
Vloženo 3. 10. 2016
Líbí se mi
5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
24 porcí
Ingredience
vejce
2 ks
cukr krupice
5 lžíce
vanilkový cukr
1 ks
rozpuštěná Hera
10 lžíce
polohrubá mouka
15 lžíce
prášek do pečiva
1 ks
mléko
1/4 l

Litá buchta s ovocem (rybíz, maliny případně meruňky)-vláčná

Janeta99
Janeta99
Vloženo 3. 10. 2016
Líbí se mi
Litá buchta s ovocem (rybíz, maliny případně meruňky)-vláčná
5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
24 porcí
Ingredience
vejce
2 ks
cukr krupice
5 lžíce
vanilkový cukr
1 ks
rozpuštěná Hera
10 lžíce
polohrubá mouka
15 lžíce
prášek do pečiva
1 ks
mléko
1/4 l

Litá buchta s ovocem (rybíz, maliny případně meruňky)-vláčná

Vejce, cukr a vanilkový cukr našleháme šlehačem do pěny. Dále pak už nešleháme jen postupně vmícháme rozpuštěnou Heru, polohrubou mouku s práškem do pečiva a mléko.

Směs nalijeme na plech buď vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný polohrubou moukou. Navrch dáme ovoce (nejlepší je kombinace rybíz + maliny nebo samotný rybíz, maliny, případně meruňky). Kdo má rád může posypat drobenkou (2 lžíce hrubá mouka+ 2 lžíce cukr krupice+trochu rozpuštěného másla - spojíme v mističce tak, aby z toho byla sypká směs) a dáme péct do trouby na cca 150 stupňů asi na 30 minut (dle typu trouby). 

Buchta je po upečení krásně vláčná a moc dobrá. 

 

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
24 porcí
Ingredience
vejce
2 ks
cukr krupice
5 lžíce
vanilkový cukr
1 ks
rozpuštěná Hera
10 lžíce
polohrubá mouka
15 lžíce
prášek do pečiva
1 ks
mléko
1/4 l

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

To je mňamka

Odpovědět
lemur
lemur 24. 9. 2018

Vyzkouším.

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 8. 8. 2018

musím vyskúšať

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 015
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.