Netradiční letní osvěžení: Bazalková zmrzlina

Vytisknout recept
Netradiční spojení surovin vykouzlí zajímavou chuť. Zkuste bylinkovou zmrzlinu.
Tuhle dobrotu si nemohu nechat pro sebe. Je to opravdu pecka! 🙂 A se zralými jahodami naprosto bezkonkurenční! Navíc příprava je víc než snadná a rychlá. Prostě recept pro tyto horké dny jako dělaný!
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Klíč. slova bylinkové, domácí, léto, zmrzlina
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 6 hours
Celkový čas 6 hours 15 minutes
Porce 10
Kalorie 159
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 50 g bazalka
  • 1 kelímek bílý hustý jogurt
  • 1 kelímek Mascarpone
  • 120 g třtinový cukr

Instrukce

  • Bazalkové listy a cukr rozmixujte. Vznikne hustá bazalková pasta. Jogurt nechejte okapat (pokud není hustý řecký) a smíchejte ho s mascarpone. Pak jogurtovou směs po částech vmíchávejte do bazalkové pasty. Hmotu přendejte do nižší nádoby, přikryjte víkem či potravinovou fólií a dejte do mrazáku ztuhnout (trvá cca 6 hodin). 

Notes

Pokud chcete, aby byla zmrzlina hladká bez zmrzlých krystalků, je potřeba ji po cca 2 hodinách vyklopit do mísy a rozmixovat. Tento postup opakujeme 3-4x.
P.S.: A rovnou tam dejte všeho víc, já přidělávala. Takže klidně to snese víc bazalky a jogurtu rovnou 1 litr!

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 159kcal | Tuky: 13g | Protein: 5g | Cukry: 6g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account