Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Petra H.
Petra H.
Vloženo 3. 8. 2018
Líbí se mi
15 minut min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Květináč bazalky
50 g
Bílý hustý jogurt
1 ks
Mascarpone
1 ks
Třtinový cukr
120 g

Netradiční letní osvěžení: Bazalková zmrzlina

Petra H.
Petra H.
Vloženo 3. 8. 2018
Líbí se mi
Netradiční letní osvěžení: Bazalková zmrzlina
15 minut min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Květináč bazalky
50 g
Bílý hustý jogurt
1 ks
Mascarpone
1 ks
Třtinový cukr
120 g

Netradiční letní osvěžení: Bazalková zmrzlina

Netradiční spojení surovin vykouzlí zajímavou chuť. Zkuste bylinkovou zmrzlinu.

Tuhle dobrotu si nemohu nechat pro sebe. Je to opravdu pecka! A se zralými jahodami naprosto bezkonkurenční! Navíc příprava je víc než snadná a rychlá. Prostě recept pro tyto horké dny jako dělaný!

Postup

Bazalkové listy a cukr rozmixujte. Vznikne hustá bazalková pasta. Jogurt nechejte okapat (pokud není hustý řecký) a smíchejte ho s mascarpone. Pak jogurtovou směs po částech vmíchávejte do bazalkové pasty. Hmotu přendejte do nižší nádoby, přikryjte víkem či potravinovou fólií a dejte do mrazáku ztuhnout (trvá cca 6 hodin). 

Tip

Pokud chcete, aby byla zmrzlina hladká bez zmrzlých krystalků, je potřeba ji po cca 2 hodinách vyklopit do mísy a rozmixovat. Tento postup opakujeme 3-4x.

P.S.: A rovnou tam dejte všeho víc, já přidělávala. Takže klidně to snese víc bazalky a jogurtu rovnou 1 litr!

 

 

 

 

15 minut min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Květináč bazalky
50 g
Bílý hustý jogurt
1 ks
Mascarpone
1 ks
Třtinový cukr
120 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Clairest
Clairest 15. 8. 2018

Zajímavé, nenapadlo by mě zkombinovat takové ingredience

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 6. 8. 2018

zajtra vyskúšam som zvedavá

Odpovědět
CB
CB 6. 8. 2018

to mě přijde tááák strasně divný, až to asi udělám

Odpovědět
Petra H.
Petra H. 6. 8. 2018

A je to dobrota!

jitkakytka
jitkakytka 4. 8. 2018

moc pěkný recept, Petro už asi před 3 roky jsem bazalkovou zmrzlinu dělala , a moc mi chutnala. Teď dělám hlavně pro vnučky : verze = nakrájený banán z mrazáku + nějaké ovoce: borůvky nebo ostružiny = taky dobrota

Odpovědět
Petra H.
Petra H. 6. 8. 2018

Díky, Jituško, už tady visí dlouho. Nám taky moc chutnala a díky tomuhle připomenutí ji asi zase udělám. Ten tip s banánem+ovoce taky ráda zkusím. Prima léto!

hašlerka1
hašlerka1 4. 8. 2018

Tak to mě nějak neláká.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
2 922
testovaných produktů
87 433
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.