
Netradiční spojení surovin vykouzlí zajímavou chuť. Zkuste bylinkovou zmrzlinu.
Tuhle dobrotu si nemohu nechat pro sebe. Je to opravdu pecka! A se zralými jahodami naprosto bezkonkurenční! Navíc příprava je víc než snadná a rychlá. Prostě recept pro tyto horké dny jako dělaný!
Bazalkové listy a cukr rozmixujte. Vznikne hustá bazalková pasta. Jogurt nechejte okapat (pokud není hustý řecký) a smíchejte ho s mascarpone. Pak jogurtovou směs po částech vmíchávejte do bazalkové pasty. Hmotu přendejte do nižší nádoby, přikryjte víkem či potravinovou fólií a dejte do mrazáku ztuhnout (trvá cca 6 hodin).
Pokud chcete, aby byla zmrzlina hladká bez zmrzlých krystalků, je potřeba ji po cca 2 hodinách vyklopit do mísy a rozmixovat. Tento postup opakujeme 3-4x.
P.S.: A rovnou tam dejte všeho víc, já přidělávala. Takže klidně to snese víc bazalky a jogurtu rovnou 1 litr!
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zmrzlina bude určitě zdravá, ale nevím, jestli bych s ní u dětí uspěla . My jsme měli ale letos také trochu jiné osvěžení . S manželem jsme totiž dětem koupili stroj na ledovou tříšť z Cesk https://www.cesk.cz/vyrobniky-ledove-triste/ , tak byly i s kamarády věčně u nás na zahradě a dávaly si tříšť . Jsem ráda, že ho tak využívaly a nebyly to jen vyhozené peníze .
pěkný recept
Zaujímavý recept
super
Zajímavé, nenapadlo by mě zkombinovat takové ingredience