Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

evionka
evionka
Vloženo 20. 4. 2019
Líbí se mi
100 min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
vlažné mléko
100 ml
čerstvé droždí
30 g
krupicový cukr
30 g
hladká mouka
350 g
mléko
1200 ml
vanilkový pudingový prášek
15 g
mletý mák
120 g
švestková povidla
5 lžíce
mletá skořice
1 lžička
krupicový cukr
30 g
vejce na potření
1 ks

Kynutá hnízda

evionka
evionka
Vloženo 20. 4. 2019
Líbí se mi
Kynutá hnízda
100 min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
vlažné mléko
100 ml
čerstvé droždí
30 g
krupicový cukr
30 g
hladká mouka
350 g
mléko
1200 ml
vanilkový pudingový prášek
15 g
mletý mák
120 g
švestková povidla
5 lžíce
mletá skořice
1 lžička
krupicový cukr
30 g
vejce na potření
1 ks

Kynutá hnízda

Z droždí, lžičky mouky a kapky vlahého mléka zaděláme kvásek.

Tento kvásek pak přidáme do ostatních surovin - cukru a hladké mouky - a zaděláme hladné těsto, které necháme alespoň 50 minut kynout.

Mezitím si připravíme náplň - v katrůlku svaříme mák, mléko a pudingový prášek. Pak vmícháme povidla, skořici a cukr a ještě jednu minutu povaříme.

Vykunuté těsto rozdělíme na čtyři díly a ty rozválíme na stejné pruhy. Na každý kousek těsta dáme část náplně a zavineme jako závin. Ten stočíme do pruhu a na konci pořádně přitiskneme, aby nevytékala náplň.

Hotová hnízda dáme na plech, na který předtím položíme pečící papír. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme asi 15 minut dokynout.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut dozlatova.

Do každého hnízda usadíme jedno vajíčko.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 28. 5. 2019

Super nápad

Odpovědět
lemur
lemur 21. 4. 2019

Dobrý nápad. Skvělé.

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 20. 4. 2019

Odpovědět
evionka
evionka 20. 4. 2019

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 726
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.