Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 1. 6. 2018
Líbí se mi
min.
Příprava
25-30 min.
Vaření
porcí
Ingredience
ks

Kvásková bublanina

Tenderka
Tenderka
Vloženo 1. 6. 2018
Líbí se mi
Kvásková bublanina
min.
Příprava
25-30 min.
Vaření
porcí
Ingredience
ks

Kvásková bublanina

200 g pšeničnej polohrubej múky
200 g mlieka
2 PL kvásku - zmiešať a nechať na linke pár hodín. môj kvások to spracoval asi za 8 hodín, ak máte teplejšiu kuchyňu, tak možno aj za 4 bude, už si ho poznáte   /netreba ani do chladničky nič sa mi nepokazilo aj keď je tam mlieko, ani vianočku nedávam do chladničky kysnúť, každému ako vyhovuje/

potom pridať:
4 žĺtka
200 g oleja
400 g polohrubej múky
200 g práškového cukru, keď máte menej sladké ovocie - ríbezle, tak vraj až 400 g
a ešte 120-200 g mlieka /každá múka saje inak, podľa hustoty cesta/
a nakoniec sneh zo 4 bielkov

vymiešať, dať na plech, obložiť ovocím a ešte 1-2 hodiny nechať kysnúť pod fóliou, kým sa netvoria bublinky
Piecť na 180 stupňov asi 25-30 min do zlatova.

min.
Příprava
25-30 min.
Vaření
porcí
Ingredience
ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Majina
Majina 13. 9. 2019

tak kváskovú bublaninu som ešte nepapala,asi je načase začať piecť kváskové dobroty.

Odpovědět
Jasper
Jasper 12. 9. 2019

Bezva hned bych si dala

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 8. 8. 2018

musím vyskúšať

Odpovědět
Tvořilka97
Tvořilka97 3. 6. 2018

Mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 654
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.