Krtkův dort - moje méně sladká verze

Vytisknout recept
Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny, přidejte postupně olej a mléko. Do tekuté směsi zašlehejte sypké ingredience. Nalijete do vymazané a vysypané dortové formy a pečte na 170 °C cca 20-25 min (podle trouby, zkouška špejlí).
Po vychladnutí korpusu odkrojte vršek a trošku pomocí nože vydlabte. Vydlabaný korpus rozmixujte a odložte na později. 
Vyšlehejte smetanu a zašlehejte do ní mascarpone a tvaroh, přidejte vanilkový extrakt podle chuti. Na vydlabaný korpus dejte trochu krému a narovnejte do kruhu banány po celém vydlabaném vnitřku. Na banány dejte krém a vytvaruje "hroudu". Nakonec zasypte rozdrobeným korpusem a lehce přimáčkněte (je z toho pěkný nepořádek ????). 
Nechte v ledničce uležet (1-2 hodiny).
....................................
Co se zbylým korpusem a krémem?
Zbylý korpus a krém lze navrstvit do skleniček spolu s čerstvým nebo s mrazem sušeným ovocem.
Další variantou jsou dortová lízátka - Cake Pops - postup najdete na mém IG profilu - https://www.instagram.com/lucily_c/ (také další recepty).
2ks - vejce
100g - třtinový cukr
120ml - olej
240ml - mléko
300g - polohrubá mouka
100g - pohanková mouka
1ks - bezfosfátový prášek do pečiva
2lžíce - kakao
350ml - smetana na šlehání
250g - mascarpone
250g - tvaroh ve vaničce
1lžíce - vanilkový extrakt
4ks - banán
příprava - 40 + chladnutí
vaření - 25
Kategorie Dezert
Uvařila LucieCvetlerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account