Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Luciana
Luciana
Vloženo 9. 4. 2021
Líbí se mi
90 min.
Příprava
25 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
čerstvé droždí
60 g
polohrubá mouka
400 g
hladká mouka
200 g
cukr
100 g
celé vejce
1 ks
žloutek
1 ks
sůl
10 g
máslo
100 g
vlažné mléko
250 g
olej
1 lžíce
měkké máslo
100 g
polohrubá mouka
200 g
cukr
100 g

Krkonošský kynutý koláč

Luciana
Luciana
Vloženo 9. 4. 2021
Líbí se mi
Krkonošský kynutý koláč
90 min.
Příprava
25 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
čerstvé droždí
60 g
polohrubá mouka
400 g
hladká mouka
200 g
cukr
100 g
celé vejce
1 ks
žloutek
1 ks
sůl
10 g
máslo
100 g
vlažné mléko
250 g
olej
1 lžíce
měkké máslo
100 g
polohrubá mouka
200 g
cukr
100 g

Krkonošský kynutý koláč

Ačkoliv se to nezdá není to tak těžké. Kynutý koláč od babičky z Krkonoš je jednoduchý a zvládne ho každý. Drobenku dávejte podle chuti. Já nejsem milovník drobenky, ale ségra ano, takže vyhrála. Ale musím uznat, že to prostě s drobekou je mnohem hezčí.

 

Postup:

Uděláme kvásek z mouky, droždí, špetky cukru a mléka.

Poté smícháme ostatní a necháme kynout. Dáme na plech a pomažeme náplní dle chuti, borůvkami, tvarohem, povidli nebo marmeládou či čerstvým ovocem. Posypeme drobenkou a pečeme na 180 stupňů cca 25 min.

90 min.
Příprava
25 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
čerstvé droždí
60 g
polohrubá mouka
400 g
hladká mouka
200 g
cukr
100 g
celé vejce
1 ks
žloutek
1 ks
sůl
10 g
máslo
100 g
vlažné mléko
250 g
olej
1 lžíce
měkké máslo
100 g
polohrubá mouka
200 g
cukr
100 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
JanouskovaB27
JanouskovaB27 26. 4. 2021

Mňam vyzkouším

Odpovědět
Charlota
Charlota 24. 4. 2021

super!

Odpovědět
Romanka40
Romanka40 16. 4. 2021

Musim vyzkouset

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 15. 4. 2021

Velmi lákavé

Odpovědět
sipeji
sipeji 15. 4. 2021

Vypadá úžasně.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
97 312
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.