Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Jana Popelková
Jana Popelková
Vloženo 3. 9. 2015
Líbí se mi
15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
15 porcí
Ingredience
Dýně - v našem případě Hokaido - lze jakákoliv
1 kg
Polohrubá mouka
2 hrnek
Cukr krupice
1,5 hrnek
Mléko/voda
3/4 hrnek
Vanilka
1 špetka
Citronová kůra
1 lžíce
Prášek do pečiva
2 ks
Strouhaná jablka
1 kg
Vajíčko
1 ks
Skořice
2 lžička
olej
1/2 hrnek

Koláč z dýně hokaido co není cítit dýní, ale voní vanilkou, skořicí, citronem a karamelizovanými jablky

Jana Popelková
Jana Popelková
Vloženo 3. 9. 2015
Líbí se mi
Koláč z dýně hokaido co není cítit dýní, ale voní vanilkou, skořicí, citronem a karamelizovanými jablky
15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
15 porcí
Ingredience
Dýně - v našem případě Hokaido - lze jakákoliv
1 kg
Polohrubá mouka
2 hrnek
Cukr krupice
1,5 hrnek
Mléko/voda
3/4 hrnek
Vanilka
1 špetka
Citronová kůra
1 lžíce
Prášek do pečiva
2 ks
Strouhaná jablka
1 kg
Vajíčko
1 ks
Skořice
2 lžička
olej
1/2 hrnek

Koláč z dýně hokaido co není cítit dýní, ale voní vanilkou, skořicí, citronem a karamelizovanými jablky


Tento koláč vznikl náhodou, ale během víkendu jsem ho pekla 2x  

Výsledek je asi 3 cm vysoký, velice mokrý a vláčný koláč (moc nenaskočí)

Dýni doporučuji rozmixovat na padrť (samozřejmě bez semínek a vnitřního obsahu) - nechala jsem ji i se slupkou.

Jablka nastrouhat na hrubo a nechat v misce, ať pustí vodu. 

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

Plech si vymažte a vysypte, nebo vyložte pečícím papírem.

Na těsto: 

Dýně, cukr (1 hrnek, zbytek necháte na jablka), mouku, prášek do pečiva, vejce, olej, vanilku nebo vanilkový cukr, prášek do pečiva a mléko, nebo vodu - tu opatrně přilévejte, ať to nemáte moc řídké. Přidejte citronovou kůru.

Smíchejte, vznikne těsto hustější. To naneste a urovnejte na plech. 

Vezměte jablka, vymačkejte z nich šťávu, slijte jinam, sušší jablka prosypte zbylým cukrem a skořicí a naneste na těsto. Snažila jsem se o rovnoměrnost, ale moc to nejde  

Šup s tím do trouby a pečte - špatně se poznává, že už to je, protože těšto je oranžové od dýně - já to brala podle jablek a bylo to v troubě cca 45-50 minut na 175-180 stupňů. 

Výsledný koláč je nižší, úúúžasně vláčný a syn kamarádky se po něm mohl utlouci.  

arti
15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
15 porcí
Ingredience
Dýně - v našem případě Hokaido - lze jakákoliv
1 kg
Polohrubá mouka
2 hrnek
Cukr krupice
1,5 hrnek
Mléko/voda
3/4 hrnek
Vanilka
1 špetka
Citronová kůra
1 lžíce
Prášek do pečiva
2 ks
Strouhaná jablka
1 kg
Vajíčko
1 ks
Skořice
2 lžička
olej
1/2 hrnek

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

super

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
avatar
Věra Dragounová 30. 9. 2019

Může mi prosím někdo napsat množství ingrediencí(nikde jsem se nedočetla)?Děkuji

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 9. 2019

To bude moc dobré

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 480
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.