Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Jana Popelková
Jana Popelková
Vloženo 3. 9. 2015
Líbí se mi
15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
15 porcí
Ingredience
Dýně - v našem případě Hokaido - lze jakákoliv
1 kg
Polohrubá mouka
2 hrnek
Cukr krupice
1,5 hrnek
Mléko/voda
3/4 hrnek
Vanilka
1 špetka
Citronová kůra
1 lžíce
Prášek do pečiva
2 ks
Strouhaná jablka
1 kg
Vajíčko
1 ks
Skořice
2 lžička
olej
1/2 hrnek

Koláč z dýně hokaido co není cítit dýní, ale voní vanilkou, skořicí, citronem a karamelizovanými jablky

Jana Popelková
Jana Popelková
Vloženo 3. 9. 2015
Líbí se mi
Koláč z dýně hokaido co není cítit dýní, ale voní vanilkou, skořicí, citronem a karamelizovanými jablky
15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
15 porcí
Ingredience
Dýně - v našem případě Hokaido - lze jakákoliv
1 kg
Polohrubá mouka
2 hrnek
Cukr krupice
1,5 hrnek
Mléko/voda
3/4 hrnek
Vanilka
1 špetka
Citronová kůra
1 lžíce
Prášek do pečiva
2 ks
Strouhaná jablka
1 kg
Vajíčko
1 ks
Skořice
2 lžička
olej
1/2 hrnek

Koláč z dýně hokaido co není cítit dýní, ale voní vanilkou, skořicí, citronem a karamelizovanými jablky


Tento koláč vznikl náhodou, ale během víkendu jsem ho pekla 2x  

Výsledek je asi 3 cm vysoký, velice mokrý a vláčný koláč (moc nenaskočí)

Dýni doporučuji rozmixovat na padrť (samozřejmě bez semínek a vnitřního obsahu) - nechala jsem ji i se slupkou.

Jablka nastrouhat na hrubo a nechat v misce, ať pustí vodu. 

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

Plech si vymažte a vysypte, nebo vyložte pečícím papírem.

Na těsto: 

Dýně, cukr (1 hrnek, zbytek necháte na jablka), mouku, prášek do pečiva, vejce, olej, vanilku nebo vanilkový cukr, prášek do pečiva a mléko, nebo vodu - tu opatrně přilévejte, ať to nemáte moc řídké. Přidejte citronovou kůru.

Smíchejte, vznikne těsto hustější. To naneste a urovnejte na plech. 

Vezměte jablka, vymačkejte z nich šťávu, slijte jinam, sušší jablka prosypte zbylým cukrem a skořicí a naneste na těsto. Snažila jsem se o rovnoměrnost, ale moc to nejde  

Šup s tím do trouby a pečte - špatně se poznává, že už to je, protože těšto je oranžové od dýně - já to brala podle jablek a bylo to v troubě cca 45-50 minut na 175-180 stupňů. 

Výsledný koláč je nižší, úúúžasně vláčný a syn kamarádky se po něm mohl utlouci.  

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
15 porcí
Ingredience
Dýně - v našem případě Hokaido - lze jakákoliv
1 kg
Polohrubá mouka
2 hrnek
Cukr krupice
1,5 hrnek
Mléko/voda
3/4 hrnek
Vanilka
1 špetka
Citronová kůra
1 lžíce
Prášek do pečiva
2 ks
Strouhaná jablka
1 kg
Vajíčko
1 ks
Skořice
2 lžička
olej
1/2 hrnek

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Věra Dragounová 30. 9. 2019

Může mi prosím někdo napsat množství ingrediencí(nikde jsem se nedočetla)?Děkuji

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 9. 2019

To bude moc dobré

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

vyzerá super

Odpovědět
Clairest
Clairest 4. 3. 2018

Ten vypadá skvěle, dýni mám ráda

Odpovědět
andeliChek
andeliChek 6. 2. 2018

vypadá to lákavě

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 036
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení
a

Chci odebírat novinky na svůj email.