Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 19. 6. 2017
Líbí se mi
15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Třtinový cukr
150 g
Vajíčka
4 ks
Kokosový olej
120 ml
Vanilkový pudink
4 ks
Sůl
1 špetka
Strouhaná kůra z citronu
1 ks
Kypřící prášek bez fosfátů
1/2 ks
Poleva:
1 ks
Citronová šťáva
2 lžíce
(Třtinový) moučkový cukr
80 g
Strouhaný kokos
4 lžíce

Kokosový chlebíček. Rychlý a lahodný dezert bez mouky

Francis
Francis
Vloženo 19. 6. 2017
Líbí se mi
Kokosový chlebíček. Rychlý a lahodný dezert bez mouky
15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Třtinový cukr
150 g
Vajíčka
4 ks
Kokosový olej
120 ml
Vanilkový pudink
4 ks
Sůl
1 špetka
Strouhaná kůra z citronu
1 ks
Kypřící prášek bez fosfátů
1/2 ks
Poleva:
1 ks
Citronová šťáva
2 lžíce
(Třtinový) moučkový cukr
80 g
Strouhaný kokos
4 lžíce

Kokosový chlebíček. Rychlý a lahodný dezert bez mouky

Sladký, voňavý a lahodný moučník připravený bez mouky. Skvělý tip na odlehčení letního jídelníčku. Pochutnáte si na něm doma u šálku lahodné kávy stejně tak, jako na pikniku v přírodě. 

Na jeho snadnou výrobu budete potřebovat:

  • 150 g třtinového cukru
  • 4 vajíčka
  • 120 ml kokosového rozehřátého oleje
  • 4 ks vanilkového pudinku (po 40 g). Používám bezlepkovou variantu.
  • Špetku soli
  • Nastrouhanou kůru z 1 BIO citronu
  • 1/2 ks bezfosfátového kypřícího prášku do pečiva

Na polevu pak:

  • 2 PL citronové šťávy
  • 80 g (třtinového) moučkového cukru

A ještě asi 4 PL strouhaného kokosu na posypání povrchu.

 

Ingredience máte připravené, můžete začít.

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Chlebíčkovou formu vyložte pečícím papírem nebo vymažte olejem a vysypte strouhaným kokosem.
  • V míse rozšlehejte vajíčka se třtinovým cukrem do pěny.
  • Postupně přilévejte olej.
  • Osolte a přidejte strouhanou citronovou kůru.
  • Nakonec opatrně vmíchejte pudinkové prášky s kypřícím práškem.
  • Vymíchejte do hladké a bezhrudkové konzistence.
  • Těsto nalijte do formy a vložte do trouby.
  • Pečte cca 45 minut. Před samotným vyndáním se ujistěte, zda je těsto dobře propečené. Špejli na několika místech zasuňte do moučníku. Pokud ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
  • Nechte vychladnout.
  • Citronovou šťávu spolu s moučkovým cukrem utřete do hladké polevy. Naneste na povrch moučníku a zasypte strouhaným kokosem. Nechte zaschnout.

Můžete servírovat. Dobrou chuť a příjemný požitek z mlsání.

 

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Třtinový cukr
150 g
Vajíčka
4 ks
Kokosový olej
120 ml
Vanilkový pudink
4 ks
Sůl
1 špetka
Strouhaná kůra z citronu
1 ks
Kypřící prášek bez fosfátů
1/2 ks
Poleva:
1 ks
Citronová šťáva
2 lžíce
(Třtinový) moučkový cukr
80 g
Strouhaný kokos
4 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 1. 9. 2019

Vypadá úžasně

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 25. 6. 2017

Vypadá moc lákavě..

Odpovědět
Francis
Francis 1. 7. 2017

Děkuji pěkně za pochvalu

lemur
lemur 24. 6. 2017

Velká dobrota. Díky za tip.

Odpovědět
Francis
Francis 1. 7. 2017

Rádo se stalo

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 834
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.