Klasika: Třešňová bublanina

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 14 minutes
Čas vaření 27 minutes
Uvařila PavlínaZítková

Ingredience

  • 140 g Máslo
  • 4 lžíce Cukr hnědý
  • 3 lžička Vanilkový cukr
  • 4 ks Vejce
  • 1 lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks Kůra z citronu
  • 150 g Polohrubá mouka
  • 1 špetka Sůl
  • 200 g Třešně

Instrukce

  • Bublanina jako od babičky. Sametová a nadýchaná tak, jak ji máme rádi.
    Léto je tady a s ním i výborná ovocná sezóna. Od babičky jsem si přivezla košík třešní. Kromě marmeládového pokusu jsem upekla jemňounkou bublaninu.
    Pro začátek si zapneme troubu na 170 stupňů Celsia a vyšleháme změklé máslo s vanilkovým a hnědým cukrem. Pak dodáme špetku soli a postupně přidáváme žloutky. Bílky vyklepáváme zvlášť a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do mísy se žloutky přistrouháme citrónovou kůru a nakonec přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Ke směsi poté opatrně přimíchejte vařečkou vyšlehaný sníh. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a posypeme třešněmi. Pečeme zhruba 20 až 30 minut. Buchta musí mít zlatavou barvu a kraje se začnou odlepovat od plechu. Vychladlou buchtu posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account