
Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci kefíru a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a přidáme střídavě mouku, kefír, aby se neutvořily žmolky.
Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem. Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto (lze smažit i na obyčejné pánvi, viz. foto). Smažíme po obou stranách dorůžova.
Smažené mažeme povidly, sypeme strouhaným tvarohem, kropíme smetanou a zdobíme ovocem. Mohou se také sypat skořicí smíchanou s cukrem nebo přelít hustým sirupem.
Poznámka: Když chci mít lívanců hodně a opravdu nadýchané, dávám celou kostku droždí. Bez obav.
Dobré pochutnání přeje
Miška optimistka
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
Mňam
super
Také je děláme