Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Háková_^^
Háková_^^
Vloženo 26. 12. 2018
Líbí se mi
20 min.
Příprava
100 min.
Vaření
6-7 porcí
Ingredience
Sušenky Lotus
150 g
Máslo - rozpuštěné
100 g
Karamelová pomazánka Lotus
300 g
Smětana ke šlehání
200 ml
Moučkový cukr
15 g
Krupicový cukr
40 g
Třtinový cukr
20 g
Sůl
Vanilkový Extrakt
1,5 lžička
Gervais
400 g

Karamelový lotus dort

Háková_^^
Háková_^^
Vloženo 26. 12. 2018
Líbí se mi
Karamelový lotus dort
20 min.
Příprava
100 min.
Vaření
6-7 porcí
Ingredience
Sušenky Lotus
150 g
Máslo - rozpuštěné
100 g
Karamelová pomazánka Lotus
300 g
Smětana ke šlehání
200 ml
Moučkový cukr
15 g
Krupicový cukr
40 g
Třtinový cukr
20 g
Sůl
Vanilkový Extrakt
1,5 lžička
Gervais
400 g

Karamelový lotus dort

Nejprve jsem začala sušenkami. Ty jsem v sekáčku nasekala najemno. K sušenkám jsem přilila rozpuštěné máslo a směs jsem promíchala. Základ ze sušenek je hotový. Ten jsem přesypala do formy o průměru 18 cm. Sušenky jsem upěchovala a uhladila. Formu jsem vložila na 30 minut do mrazáku.

Mezitím jsem si připravila náplň z žervé pokojové teploty. To jsem dala do mísy a vyšlehala dohladka. Trvá to jen chvilku. K žervé jsem přidala karamelovou pomazánku Lotus, vanilkový extrakt a šleháním jsem vše spojila.

Dále jsem si připravila smetanu ke šlehání, přisypala jsem do ní moučkový cukr a vyšlehala do krémové konzistence. Dejte pozor, ať šlehačku nemáte tuhou. Šlehačku mějte studenou, ne o pokojové teplotě. Lépe se pak šlehá.
 
Šlehačku jsem stěrkou vmíchala ke směsi žervé a karamelové pomazánky a nalila do formy na sušenkový základ. Povrch jsem uhladila. V tuhle chvíli dejte formu do lednice přes noc nebo na chvíli do mrazáku, než připravíte karamel.

Na ten jsem si do pánve nasypala krupicový cukr, třtinový cukr, špetku soli, másl a vše jsem na střední stupeň nechala rozpustit. Když se vše rozpustilo a spojilo, přilila jsem smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt a stále jsem míchala, dokud se vše opět nespojilo.

Hotový karamel jsem nalila na dort. Pracujte rychle, jak je dort studený, karamel rychle tuhne, tak ať ho máte všude pěkně rovnoměrně. Karamel nechte zatuhnout v lednici.

No a potom už jen dostaňte dort z formy. Nahřátým nožem objeďte formu kolem dokola. Pokud máte otevírací formu, máte to jednodušší. Já mám vyndávací dno, takže jsem si na stůl položila sklenici, na tu dala formu a tu stáhla dolů.

Hotový dort můžete dozdobit šlehačkou. Nezapomeňte i dort krájet nahřátým nožem. 

Na dort:

  • 150 g Lotus sušenek
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 400 g Gervais (žervé) pokojové teploty
  • 285 g karamelové pomazánky Lotus
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 15 g moučkového cukru

Na karamel:

  • 40 g krupicového cukru
  • 20 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 45 g másla
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Mildred
Mildred 30. 5. 2019

Ten vypadá naprosto luxusně

Odpovědět
Majina
Majina 14. 2. 2019

tortička vyzerá zaujímavo,iste je aj chutná.

Odpovědět
Duch
Duch 6. 1. 2019

Karamelové dezerty já moc ráda

Odpovědět
koudynka
koudynka 27. 12. 2018

Tohle bude mňamka, musím vyzkoušet...

Odpovědět
KamilaK
KamilaK 26. 12. 2018

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 492
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.