
Datle si předem namočíme. Slijeme část vody, přidáme vanilkový extrakt a rozmixujeme v hladkou hmotu. Kdyby byla příliš tuhá, přidáme trochu vody, ve které se datle máčely.
Jáhly důkladně propláchneme a dáme vařit v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody se špetkou soli. Kdo by se bál hořkosti, může je spařit, ale u čerstvých jáhel to opravdu není nutné. Jáhly vaříme zhruba 15 minut. Stáhneme plamen a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou.
Uvařené jáhly mixujeme spolu s datlovým karamelem, karobem, mandlovým mlékem a špetkou soli v hladkou hmotu.
Rozdělíme ji do vhodných nádobek, ozdobíme např. květy chrpy a ihned podáváme, či můžeme dát chladit do lednice.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
super
Zaujímavý recept
Pěkné
fajn kombinace
Super kombinace