Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Malča
Malča
Vloženo 30. 8. 2019
Líbí se mi
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Kakaová buchta s tvarohem a skořicovými meruňkami, super kombinace

Malča
Malča
Vloženo 30. 8. 2019
Líbí se mi
Kakaová buchta s tvarohem a skořicovými meruňkami, super kombinace
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Kakaová buchta s tvarohem a skořicovými meruňkami, super kombinace

Klasický kakaový korpus s tvarohovou náplní, navrh s meruňkami obalenými ve skořici a jako třešnička na dortu nesmí tady chybět žmolenka. 

Ingredience na korpus

  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 40g kakaa
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 1 prášek do pečiva nebo půl lžičky jedlé sody
 Ingredience na náplň
  • 250g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 1 vanilkový cukr
  • 300g vypeckovaných meruněk
  • cca 10g skořice
 Ingredience na žmolenku
  • 40g polohrubé mouky
  • 15g cukru krystal
  • 17g másla

Postup přípravy

  1. Jako první si připravíme těsto na korpus. Jednoduše všechny iongredience dáme do mísy a zamícháme.
  2. Těsto vlijeme do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem.
  3. Jako náplň si rozmícháme tvaroh s vanilkovým cukrem. Lžičkou klademe tvaroh na těsto. Nožem nebo špejlí pak tvaroh několikrát projedeme, aby se obě části lehce promíchali, ale ne moc.
  4. Meruňky si omyjeme vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Kousky meruněk posypeme hojně skořicí a promícháme, aby byly všechny kousky obalené.
  5. Meruňky naskládáme navrh těsta s tvarohem. Můžeme i lehce vmáčknout.
  6. Na úplný závěr přijde žmolenka. Smícháme mouku s cukrem a prsty zapracujeme studené máslo. Drolíme mezi prsty až vznikne žmolenka.
  7. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut. Zkoušíme špejlí. Pokud se těsto na špejli ještě lepí, není buchta hotová.

Dobrou chuť!

 

Ještě více tipů a receptů najdete u mě na blogu MySimpleDish.cz 

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
jitkakytka
jitkakytka 17. 6. 2020

určitě je to velká dobrota

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 27. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 19. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 10. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Jana101
Jana101 6. 5. 2020

pěkné, vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 161
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.