
Přináším vám opět vyletněnou inspiraci na zdravý start nového dne.
Pokud máte v zásobě dýňové pyré, je snídaně hotová raz dva. Můžete ho však nahradit jakýmkoliv jiným druhem ovocného či zeleninového pyré, na který máte buď zrovna chuť anebo vám leží doma na skladě přezrálé ovoce, které lze vhodně rozmixovat.
Poud si budete chtít dýňové pyré připravit do zásoby do ledničky, postup je zde:
Potřebujete 1 ks středně velké dýně Hokaidó. Rozřízněte ji na polovičku a položte na pekáč vyložený pečícím papírem. Nezapomeňte odstranit vnitřní část se semínky. Pokapejte každou polovinu pár kapkami kokosového oleje a pocukrujte třtinovým cukrem. Na každou půlku postačí 1 KL (kávová žička). Vložte do trouby na 40 minut péci.
Pak dýni nechte vychladnout. Pečenou dužinu vydlabejte lžící přímo do robotu. Přidejte 4 PL javorového sirupu a šťávu z 1/2 limety. Umixujte v hladkou směs. Uložte do ledničky do uzavíratelné dózy. Používat ho můžete i jako přísadu do těst.
Vezměte si vyšší skleničku a vrstvěte jednotlivé ingredience na sebe.
Vždy po dvou lžících. Dýňové pyré, jogurt... dokud nebudete mít skleničku plnou. Prolijte javorovým sirupem, posypte povrch CHIA semínky a dozdobte sušenými brusinkami.
Hotovo. Můžete podávat. Dobrou chuť a krásný začátek nového dne!
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
super
zaujimave
Zaujímavý recept
pěkný recept
super, vidím, že dýni lze použít všestranně