Jogurtový beránek se smetanovým jogurtem

Vytisknout recept
V míse smícháme Smetanový jogurt z Valašska s vejci, olejem a cukry a kůrou z citronu. Poté přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a následně může vmíchat dle vlastní chuti mandle, rozinky, kandované ovoce.
Jakmile máme těsto hotové nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané beránkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova cca 60 minut. Po vyjmuti z trouby necháme částečně vychladnout a pak vyklopíme z formy. Po vychladnutí můžeme dozdobit bílkovou či čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat. My jsme nechali beránky čisté, bez cukrování.
 Recept můžete využít i na bábovku, těsto je velmi chutné a vláčné. Máslo lze nahradit 150 ml oleje.
Dle chuti přidat:
  • citronovou nebo pomerančovou kúru
  • 1 hrst nasekaných ořechů nebo mandlí
  • sušené meruňky případně jiné sušené ovoce
  • kandované ovoce
  • kakao
Vyzkoušeli jsme varianty:
50 g plátků mandlí, 40 g zlatých rozinek, 40 g sušených meruněk
50 g nasekaných ořechů, 50 rozinek, 40 g sušených brusinek
citronovou kůru jsme nahradili pomerančovou a polovinu těsta obarvili kakaem a upekly mramorovaného beránka

400g - Smetanový jogurt z Valašska
2ks - Vejce
180g - Cukr Krupice
1ks - Vanilkový cukr
400g - Polohrubá mouka
150g - Rozpuštěné máslo
1ks - Prášek do pečiva
1lžička - Citronová kúra
1špetka - Sůl
2lžíce - Rum
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Dezert
Uvařila MichaelaKvapilová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account