Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 14. 2. 2017
Líbí se mi
60 min.
Příprava
12 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
vejce
4 ks
polohrubá mouka
100 g
moučkový cukr
120 g
olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
džem
podle potřeby ks
tvaroh
1 ks
pudink
2 ks
máslo
120 g
cukr
podle chuti ks
mléko
600 ml

Jednoduchá roláda, na které si pochutná celá rodina

hudlenka
hudlenka
Vloženo 14. 2. 2017
Líbí se mi
Jednoduchá roláda, na které si pochutná celá rodina
60 min.
Příprava
12 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
vejce
4 ks
polohrubá mouka
100 g
moučkový cukr
120 g
olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
džem
podle potřeby ks
tvaroh
1 ks
pudink
2 ks
máslo
120 g
cukr
podle chuti ks
mléko
600 ml

Jednoduchá roláda, na které si pochutná celá rodina

Nejprve si uvařte ze 600 ml mléka, dvou sáčků pudiknkového prášku a 4 lžic cukru hustý pudink, který nechejte skoro vychladit. Často ho míchejte. Máslo si vyndejte z ledničky, aby povolilo a tvaroh, aby nebyl studený.

Zapněte troubu na 180°C.

 

Nyní se pustíme do samotné rolády.

Na roládu potřebujete 4 vejce - oddělte si žloutky a bílky (opatrně, aby se do bílku nedostal ani kousek žloutku)..., 100 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru a špetičku soli.

Z oddělených bílků nejprve ušlehejte tuhý sníh, pro lepší ušlehání dávám do bílků špetku soli.

Do žloutků přidejte cukr a metličkami vyšlehejte do husté pěny, pak přidejte polohrubou mouku a nakonec pro částech vyšlehaný sníh. Asi polovinu ho dám, dokud šlehám šlehačem, zbytek sněhu pak lehce vmíchám vařečkou.

Na plech si dejte pečící papír a ten potřete jednou lžící oleje po jeho celé ploše. Na to vylejte těsto a hezky rozetřete, aby nebyly kraje slabé a prostředek silný. Pak plechem zaklepejte, lépe se těsto usadí a vložte do trouby. Při 175 - 180°C pečte přibližně 10 - 12 minut, záleží na troubě. Dokud není těsto zlaté.

Mezitím si připravte vlhkou utěrku, na kterou pak těsto vyklopíte a ihned zarolujete do rolády.

 

Náplň:

Náplní může být hodně, někdy dělám jen šlehačku vyšlehanou s cukrem, to je pak nejjemnější roláda, jindy pudink s máslem atd.

Nyní jsem dělala pudink vyšlehaný s tvarohem a máslem.

Do téměř vychladlého pudinku přidáme kousky másla a vyšleháme do hladkého krému, pak postupně po troškách přidáváme tvaroh. Já všude používám ne vaničkový, ale balený v alobalu, nízkotučný. Podle chuti ještě doslaďte.

 

Vrátíme se k roládě:

Ještě ne zcela vychladlou roládu zase rozbalíme a potřeme dobrým džemem a potom náplní. Do kraje vložíme ovoce a zabalíme. Dávám někdy jahody, jindy borůvky, dneska broskve, neboť byly od neděle otevřené.

Po zabalení rolády ještě potřeme zbytkem krému nahoře a můžeme zdobit zdobičkou, Kreativitě se meze nekladou. Já nejsem umělec, ale vždy tam něco vytvořím a dozdobím ovocem. 

Roláda je nejlepší, až když se aspoň pár hodin v chladu hezky prosákne a proleží.

 

Dobrou chuť Vám přeje Hudlenka

60 min.
Příprava
12 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
vejce
4 ks
polohrubá mouka
100 g
moučkový cukr
120 g
olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
džem
podle potřeby ks
tvaroh
1 ks
pudink
2 ks
máslo
120 g
cukr
podle chuti ks
mléko
600 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

super

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 16. 1. 2020

nádhera, sbíhají se mi sliny

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 27. 8. 2019

Úžasné vypadá

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 400
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.