Jahodový koláč s mandlemi

Vytisknout recept
Skvělý a rychlý sezónní dezert, po kterém se jenom zapráší. Zkuste ho.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Máslo vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny, přidáme vejce a vanilkový cukr a ještě krátce prošleháme. Prosijeme mouku s práškem do pečiva a jemně ji vmícháme do těsta.
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme do formy. Pečeme 15-20 minut, pak vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout.
Mezitím smícháme jahody se lžící cukru a dáme na chvíli do chladu. Bílky ušleháme do tuha a postupně přidáváme cukr.  Jahody rozdělíme na předpečené těsto, pokryjeme sněhovou hmotou a posypeme plátky mandlí. Pečeme dalších 15-20 minut dokud sníh lehce nezhnědne. Koláč nejlépe chutná ještě teplý.
Kategorie Dezert
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila HanaŠemíková

Ingredience

  • 125 g máslo
  • 80 g Třtinový cukr
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička Vanilkový cukr
  • 120 g hladká mouka
  • 1 lžička Prášek do pečiva
  • 300 g Čerstvé jahody
  • 1 lžíce Krupicový cukr
  • 2 ks Bílky
  • 120 g Krupicový cukr
  • 30 g Plátky mandlí

Instrukce

  • Skvělý a rychlý sezónní dezert, po kterém se jenom zapráší. Zkuste ho.
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Máslo vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny, přidáme vejce a vanilkový cukr a ještě krátce prošleháme. Prosijeme mouku s práškem do pečiva a jemně ji vmícháme do těsta.
    Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme do formy. Pečeme 15-20 minut, pak vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout.
    Mezitím smícháme jahody se lžící cukru a dáme na chvíli do chladu. Bílky ušleháme do tuha a postupně přidáváme cukr.  Jahody rozdělíme na předpečené těsto, pokryjeme sněhovou hmotou a posypeme plátky mandlí. Pečeme dalších 15-20 minut dokud sníh lehce nezhnědne. Koláč nejlépe chutná ještě teplý.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account