Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

sun2
sun2
Vloženo 3. 7. 2020
Líbí se mi
40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
vejce
6 ks
polohrubá mouka
6 lžíce
cukr moučka
6 lžíce
soda
půl lžička
rozpuštěné máslo nebo olej
3 lžíce
smetanová náplň
1 ks
smetana ke šlehání
500 ml
jahody
1 hrst

Jahodová roláda

sun2
sun2
Vloženo 3. 7. 2020
Líbí se mi
Jahodová roláda
40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
vejce
6 ks
polohrubá mouka
6 lžíce
cukr moučka
6 lžíce
soda
půl lžička
rozpuštěné máslo nebo olej
3 lžíce
smetanová náplň
1 ks
smetana ke šlehání
500 ml
jahody
1 hrst

Jahodová roláda

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Práci výrazně ulehčí robot nebo ruční šlehač. Do bílků se postupně přidají žloutky, 3 lžíce tuku, soda nebo kypřící prášek, mouka a cukr. Je nutné šlehat pomalu a přidávat pozvolna. Těsto se potom vylije na pečící papír a vloží do trouby předehřáté na 180 stupňů. Roláda je za chvíli upečená, pak se sroluje do mokré utěrky a nechá vychladnout.

Když je roláda vychlazená, vyjme se z obalů a natře náplní, připravené z našlehané smetany smíchané se smetanovou náplní, která se dá koupit jako hotový výrobek. Návod k přípravě je uveden na obalu. Roláda se natře, přidají se pokrájené jahody a pak se smotá a celá potře zbylým krémem. Vlnovky jsou udělané vidličkou, ozdobeno jahodami a lístky máty.

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
vejce
6 ks
polohrubá mouka
6 lžíce
cukr moučka
6 lžíce
soda
půl lžička
rozpuštěné máslo nebo olej
3 lžíce
smetanová náplň
1 ks
smetana ke šlehání
500 ml
jahody
1 hrst

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 4. 7. 2020

super, vypadá dobře

Odpovědět
MikiVod
MikiVod 4. 7. 2020

mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 527
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.