Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tony
Tony
Vloženo 10. 8. 2017
Líbí se mi
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Jáhly
250 g
Vejce
3 ks
Máslo
80 g
Třtinový cukr
1 lžíce
Smetana sladká
3 lžíce
Sůl, švestky sušené

Jahelník - bezlepková pochoutka

Tony
Tony
Vloženo 10. 8. 2017
Líbí se mi
Jahelník - bezlepková pochoutka
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Jáhly
250 g
Vejce
3 ks
Máslo
80 g
Třtinový cukr
1 lžíce
Smetana sladká
3 lžíce
Sůl, švestky sušené

Jahelník - bezlepková pochoutka

Jáhly spaříme vařicí vodou a dáme do hrnce v poměru 1:2 s vodou, přidáme špetku soli a pomalu vaříme do měkka.

Do uvařených jahel přidáme máslo a necháme vychladnout.

Vyšleháme žloutky s cukrem a smetanou a z bílků tuhý sníh.

Švestky nakrájíme na kousky.

Do vychladlých jahel vmícháme žloutky s cukrem, švestky a opatrně i sníh.

Pekáček vymažeme máslem, vlijeme směs a pečeme na 175° C asi 30 minut.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Jáhly
250 g
Vejce
3 ks
Máslo
80 g
Třtinový cukr
1 lžíce
Smetana sladká
3 lžíce
Sůl, švestky sušené

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

bezva

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 9. 2019

Tohle jsem neměla opravdu moc dlouho

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 20. 8. 2018

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 522
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.