Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 1. 11. 2019
Líbí se mi
45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience
polohrubá mouka
300 g
plnotučný tvaroh
250 g
cukr krupice
250 g
máslo
200 g
vejce
4 ks
velká kyselejší jablka
4 ks
prášek do pečiva
1 ks
mléko
100 ml
vanilkový cukr
1 ks
tuzemák
2 lžíce
sůl
1 špetka
zakysaná smetana k podávání
2 lžíce

Jablková bábovka

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 1. 11. 2019
Líbí se mi
Jablková bábovka
45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience
polohrubá mouka
300 g
plnotučný tvaroh
250 g
cukr krupice
250 g
máslo
200 g
vejce
4 ks
velká kyselejší jablka
4 ks
prášek do pečiva
1 ks
mléko
100 ml
vanilkový cukr
1 ks
tuzemák
2 lžíce
sůl
1 špetka
zakysaná smetana k podávání
2 lžíce

Jablková bábovka

Kynutá, třená, piškotová, kakaová, mramorová, hrníčková, šlehačková, tvarohová, pudinková, olejová, maminčina, babiččina, domácí... Osvědčených receptů na bábovku, která představuje jeden z našich nejoblíbenějších doma připravovaných dezertů, existuje celá řada. Předáváme si je z generace na generaci, sbíráme je po návštěvách a myslíme si, že „ta naše“ je stejně ta nej. My jsme upekli bábovku z jablek
a tvarohu, protože tahle kombinace je dle nás na podzim jako dělaná, zvlášť když je servírovaná se zakysanou smetanou a teplým kakaem. 

Postup:

  1. Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte ji.
  2. Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do pěny a přidejte prosetou mouku
    a prášek do pečiva.
  3. Dále přidejte tuzemák, mléko a tvaroh.
  4. Z bílků ušlehejte sníh, který osolte a postupně ho přimíchejte společně
    s jablky ke směsi.
  5. Směs vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou
    a pečte cca 45 minut na 170 °C.
  6. Podávejte se zakysanou smetanou.

TIP! Vyzkoušejte plnotučný Hlavnický tvaroh z farmy ze Zemědělského a obchodního družstva Hlavnice. Je vítězem soutěže Regionální potravina 2019 v Moravskoslezském kraji a chutná skvěle.

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience
polohrubá mouka
300 g
plnotučný tvaroh
250 g
cukr krupice
250 g
máslo
200 g
vejce
4 ks
velká kyselejší jablka
4 ks
prášek do pečiva
1 ks
mléko
100 ml
vanilkový cukr
1 ks
tuzemák
2 lžíce
sůl
1 špetka
zakysaná smetana k podávání
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 26. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

Pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 27. 3. 2020

super

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 4. 1. 2020

děláváme doma a je moc dobrá

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 089
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.