Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 1. 11. 2019
Líbí se mi
45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience
polohrubá mouka
300 g
plnotučný tvaroh
250 g
cukr krupice
250 g
máslo
200 g
vejce
4 ks
velká kyselejší jablka
4 ks
prášek do pečiva
1 ks
mléko
100 ml
vanilkový cukr
1 ks
tuzemák
2 lžíce
sůl
1 špetka
zakysaná smetana k podávání
2 lžíce

Jablková bábovka

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 1. 11. 2019
Líbí se mi
Jablková bábovka
45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience
polohrubá mouka
300 g
plnotučný tvaroh
250 g
cukr krupice
250 g
máslo
200 g
vejce
4 ks
velká kyselejší jablka
4 ks
prášek do pečiva
1 ks
mléko
100 ml
vanilkový cukr
1 ks
tuzemák
2 lžíce
sůl
1 špetka
zakysaná smetana k podávání
2 lžíce

Jablková bábovka

Kynutá, třená, piškotová, kakaová, mramorová, hrníčková, šlehačková, tvarohová, pudinková, olejová, maminčina, babiččina, domácí... Osvědčených receptů na bábovku, která představuje jeden z našich nejoblíbenějších doma připravovaných dezertů, existuje celá řada. Předáváme si je z generace na generaci, sbíráme je po návštěvách a myslíme si, že „ta naše“ je stejně ta nej. My jsme upekli bábovku z jablek
a tvarohu, protože tahle kombinace je dle nás na podzim jako dělaná, zvlášť když je servírovaná se zakysanou smetanou a teplým kakaem. 

Postup:

  1. Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte ji.
  2. Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do pěny a přidejte prosetou mouku
    a prášek do pečiva.
  3. Dále přidejte tuzemák, mléko a tvaroh.
  4. Z bílků ušlehejte sníh, který osolte a postupně ho přimíchejte společně
    s jablky ke směsi.
  5. Směs vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou
    a pečte cca 45 minut na 170 °C.
  6. Podávejte se zakysanou smetanou.

TIP! Vyzkoušejte plnotučný Hlavnický tvaroh z farmy ze Zemědělského a obchodního družstva Hlavnice. Je vítězem soutěže Regionální potravina 2019 v Moravskoslezském kraji a chutná skvěle.

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience
polohrubá mouka
300 g
plnotučný tvaroh
250 g
cukr krupice
250 g
máslo
200 g
vejce
4 ks
velká kyselejší jablka
4 ks
prášek do pečiva
1 ks
mléko
100 ml
vanilkový cukr
1 ks
tuzemák
2 lžíce
sůl
1 špetka
zakysaná smetana k podávání
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 2. 12. 2019

Super . Jablek máme ještě hromadu

Odpovědět
lemur
lemur 1. 12. 2019

S jablky je bábovka vláčnější. Výborný recept.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 30. 11. 2019

do bábovky se dá v podstatě přidat vše, co nás napadne, jablka jsou dobrý nápad...

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 533
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.