Jablečný koláč

Vytisknout recept
Tento koláč je taková klasika, kterou asi dobře znáte z amerických filmů. Ale proč ho nevyzkoušet i v české kuchyni.
Navíc - moje dcera mi po ochutnání řekla : ,,Hustýýý, dělej ho častěji. "
 
Postup:
 
Do misky jsem nasypala hladkou mouku. Přidala jsem změklé máslo nakrájené na kousky, špetku soli a mléko. To vše jsem zpracovala v hladké těsto, které jsem zabalila do mikroténového sáčku a dala odložet na půl hodiny do lednice.
Mezitím jsem si nakrájela jabllka na tenké kousky. Do nich jsem přidala třtinový cukr, skořici a hrozinky.
Z lednice jsem vytáhla těsto a vyválela ho do kulaté placky, která přesahovala okraje kulaté formy. Tu jsem vložila do kulaté formy a vyplnila náplní z jablek. Kus těsta jsem si nechala stranou a ze dvou tenkých kusů těsta udělala ozdobný okraj. Svůj estetický účel splnil.
Takto připravený koláč jsem vložila do předem vyhřáté formy a pekla přibližně hodinu na 150°.
Pozor při krájení! Koláč je křehký, ale překvapí vynikající chutí.
A navíc - je ,,hustýýýý."
300g - hladká mouka
200g - máslo
50ml - mléko
1kg - jablka
80g - třtinový cukr
1lžička - skoříce
60g - hrozinky
1špetka - sůl
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Dezert
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account